Parklar bakım bekliyor

Havaların ısınmasıyla parklara akın eden vatandaşlar parklara bakım, onarım ve çevre düzenlemesi yapılmasını istiyorlar. Parkların daha temiz, bakımlı olmasını isteyen vatandaşlar yetkililerin seslerini duymalarını istedi.

Burhan Ergin


Baharın gelmesiyle birlikte dinlenme parklarının ve yeşil alanların, bitkilerin bakım ve sulanması yıkılan dökülen yerlerin onarılmasının başlatılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar parkların Van'a yakışır görünüme kavuşturulmasını istediler.  

 


Gazetemiz aracılığıyla belediye yetkililerine seslenen vatandaşlar, "Baharın gelmesiyle birlikte parklara akın ettik ancak gördüğümüz manzara bizleri son derece üzdü. Birçok park maalesef bakımsız ve düzensiz bir görünümde. Parklarda yeşil alanlar toprağa dönmüş, kimi yerlerde granit taşlar sökülmüş, bazı yerlerde havuzlar kirden bakımsızlıktan görünmüyor. Parkların çevresi reklam billboardlarıyla, panolarla çirkin görüntülere sahne olmakta. Görüntü kirliliği yaratılmaktadır. İnsanların huzur içinde dinlenmek, sohbet etmek parkların çiçek bahçesine dönüştürülerek bakımsızlıktan, ilgisizlikten kurtarılmasını istiyoruz. İlgili birimlerini daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Van'a yakışan parklarda dinlenmek, hoşça vakit geçirmek istiyoruz" dediler.

 


Şehrin estetik görünümü için bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarının önemli olduğunu ve hizmetlerin zamanında yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, parklarda yapılması gereken çim biçimi, temizlik çalışmalarının, estetik görünümünün korunması gerektiğini belirttiler.

 

Bakmadan Geçme