PARTİLERE SAĞDUYU ÇAĞRISI

Van'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde kentte artan gerginliğin önlenmesi için sağduyu çağrısında bulundular.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya yaklaşık 20 STK temsilcileri ile Van’da bulunan ulusal basın bölge müdürleri ve yerel basın kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantının ana nedeni ve amacını anlatan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Necdet Takva, 18 Mart’ta 20 STK temsilcileri ile bir araya geldiklerini ve toplantıda aldıkları kararları anlattı. Takva, “Yaklaşık 20 STK temsilcisi arkadaşlarımızla görüşmemizde, yaşanan gerilim ortamının kentimizin demokratikleşme süreci çerçevesinde yarar sağlamadığı yönünde ortak bir girişim grubu oluşturuldu. İlk stratejik yaklaşım çerçevesinde ilimizde faaliyet gösteren siyasi parti il başkanlıklarını ziyaret ettik. Bu suretle ortaklaşabileceğimiz bir çerçevede kamuoyunu ve bu olaylara sebebiyet veren çevreleri sükûnete davet etme konusunda bir kararlılık gösterdiler. 30 Mart yerel seçimlere hazırlanan siyasi parti il başkanlarıyla görüşme yaptık. Yerel seçim öncesi oluşan gergin havanın ilimize katkı sağlamayacağı yönündeki temel düşüncemizi onlarla da paylaştık” dedi.
Siyasi parti il başkanlarıyla yaptıkları görüşmelerde özellikle kentte birliktelik sağlanması konusundaki arzularını paylaştıklarını anlatan Takva, "Bütün arkadaşlarımız, sivil toplum örgütü temsilcileri çok farklı bakış açısına sahip olmasına rağmen kentimizin barış ve huzur kenti olduğu yönünde hemfikir. Hepimizin ihtiyacı olan şey sukünet içinde demokratik süreci sahiplenmek ve seçimlerin kimsenin kılına zarar gelmeden atlatılmasıdır. Son zamanlarda kentte gergin bir ortam hakim. Bunun önlenmesi için çaba gösteriyoruz. Yarın kamuoyuna açıklayacağımız ortak metin bu nedenle çok önemli ve büyük bir katılımın olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Takva yaptıkları bu toplantıyı basın kuruluşlarıyla paylaşmak ve destek beklediklerini ifade etti. Karşılıklı görüş beyanından sonra toplantı sona erdi.

Bakmadan Geçme