• Haberler
  • Yaşam
  • Pasta şefleri bu sırrı herkesten saklıyor! İşin ustası bile bu tadı kıskanacak

Pasta şefleri bu sırrı herkesten saklıyor! İşin ustası bile bu tadı kıskanacak

Şeflerden gelen bu ipuçlarıyla herkesi büyüleyecek kurabiyeler yapabilirsiniz. Kurabiyelerin lezzeti, kıvamı ve gevrekliği, çikolatalı, şekerli veya zencefilli olsun fark etmez, yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalara bağlıdır. Kurabiyeler çok çeşitli tatlılardır, ancak hepsi ortak bir yöntemle hazırlanır. Bu yöntemde yapacağınız küçük değişiklikler kurabiyelerinizi daha da lezzetli yapacaktır.

Kurabiye hamurunu tarifine göre hazırlayın, yuvarlayın ve fırına verin. Bu basit adımlar sırasında ya kurabiyelerinizin başarısız olmasına neden olacak büyük hatalar yapacaksınız ya da enfes kurabiyelerin keyfini süreceksiniz.

Özellikle de profesyonel pasta şefleri gibi uzun yıllardır kurabiye yapma konusunda kendi deneyimlerini ve sırlarını edinmiş olanlar için kurabiyeler çok daha lezzetli olur. Bazı pasta şefleri mükemmel kurabiyeler için kendi ipuçlarını paylaştı. İşte adım adım harika kurabiyeler için şeflerden gelen ipuçları:

Pasta şefleri bu sırrı herkesten saklıyor! İşin ustası bile bu tadı kıskanacak

Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar diğer malzemeleri eklemeyin.

Tarifinizde sadece şeker kullanmanız gerektiği yazsa bile, en iyi kurabiyeler için şekerleri karıştırmak önemlidir. Hem beyaz hem de esmer şeker kullanmak, kurabiyelerinizin hem çıtır hem de yumuşak olmasını sağlar.

USTASI GİBİ KURABİYE KURABİYE YAPMANIN SIRRI

Kurabiyeler en lezzetli olduğunda fırından yeni çıkmışlardır, ancak pişirmeden önce soğumalarını beklemelisiniz. Hazır olan kurabiye hamurunu buzdolabına koyarak soğutursanız, kurabiyeleriniz daha eşit pişer.

Un, kabartma tozu, karbonat gibi tüm toz malzemeleri eleyerek kullanın.

Kurabiye yaparken kullandığınız malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalıdır.

Kurabiye hamuru yaparken en çok kullandığınız malzemeler un veya şeker gibi görünebilir, ancak aslında kurabiyelerin bir arada durmasını sağlayan tereyağı ve tuz gibi az miktarda kullandığınız malzemelerdir. Kurabiye tarifinde bolca tereyağı ve biraz tuz kullanmayı unutmayın.

Pasta şefleri bu sırrı herkesten saklıyor! İşin ustası bile bu tadı kıskanacak

Malzemeleri ölçerken çay kaşığı, yemek kaşığı veya fincan kullanıyorsunuzdur, çünkü tarifler genellikle böyle yazılır. Ancak pasta şefleri bunu farklı yaparlar. Malzemeleri ölçmek için bu araçları kullanmak yerine, hepsini tartarak eklerler. Bunu deneyin ve farkı görün.

Vanilya şekeri kullanmak, normal şekere göre daha yoğun bir aroma verir.

Tüm malzemeleri birleştirdikten sonra hamurunuzun güzel göründüğünü fark edebilirsiniz. Hamurunuzun pürüzsüz olması için çok fazla karıştırabilirsiniz. Bu, büyük bir sorun yaratmayacakmış gibi görünebilir, sadece iyice karışmış bir hamur, ancak fazla karıştırarak hamura çok fazla hava girmesine neden olabilirsiniz. Bu da kurabiyelerinizin kabarmasını engelleyebilir.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme