• Haberler
  • Ekonomi
  • Patronlar isyan edecek: Asgari ücrette herkesi şaşırtan rakam yolda!

Patronlar isyan edecek: Asgari ücrette herkesi şaşırtan rakam yolda!

Hükümetin asgari ücretle ilgili çalışmaları aralık ayında başlayacak. İşte masadaki en güçlü rakamlar ve detaylar.

Patronlar isyan edecek: Asgari ücrette herkesi şaşırtan rakam yolda!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümet, asgari ücret konusundaki çalışmalarına aralık ayında başlayacak. Peki, masada hangi rakamlar var? Vatandaşlar, yeni asgari ücret beklentilerini dile getiriyor. İşte asgari ücrete ilişkin son detaylar...

Yeni yılda yapılacak zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında toplanacak ve asgari ücret yoğun mesai başlayacak. Tespit komisyonunda 6 aylık enflasyon verileri göz önünde bulundurulacak.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi sendikaları ve işverenlerle ilgili gerekli çalışmalarını yürütüyor. Çalışmalar ve veriler doğrultusunda asgari ücret belirlenecek.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret komisyonunda işçilerinde yer alacağını söyledi. Zam senaryoları ile ilgili uzmanlar yıl sonu enflasyon rakımının çok önemli olduğunu belirtiyor.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram'a göre, asgari ücrette yüzde 50'ye yakın bir artış yapılacak. Buna göre asgari ücret yaklaşık 16 bin TL olabilir. Eğer tam yüzde 50’lik bir artış gerçekleşirse Asgari ücret 17 bin TL olacak.

ZAM SENARYOLARI

Yüzde 40 artış: 15.962 TL

Yüzde 45 artış: 16.532 TL

Yüzde 50 artış: 17.103 TL

Yüzde 55 artış: 17.673 TL

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme