PFDK'dan Vanspor'a ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Esenler Erokspor, Kırşehirspor, Bursaspor ve Afyonspor'a ceza verdi.

Ligin 13’üncü haftasında yaşanan olaylardan dolayı Vanspor, Esenler Erokspor, Kırşehirspor, Bursaspor ve Afyonspor’a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından ceza verildi.

VANSPOR’A 28 BİN LİRA CEZA

PFDK’dan yapılan açıklamada “Vefa Group Vanspor FK’nın, 12.11.2023 tarihinde oynanan Vefa Group Vanspor FK–Karacabey Belediyespor A.Ş. müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 28.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Bursaspor Kulübünün, 12.11.2023 tarihinde oynanan Tuna Tarım Kırklarelispor-Bursaspor müsabakasında, takım temsilcisinin stadyum denetimine katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına aynı müsabakada Bursaspor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 14.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Hes İlaç Afyonspor Kulübünün, 12.11.2023 tarihinde oynanan Hes İlaç Afyonspor Kulübü–Nazilli Belediyespor müsabakasında, stadyumda yer alan koltukların numaralandırılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 14.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Esenler Erokspor Kulübünün, 11.11.2023 tarihinde oynanan Esenler Erokspor-Altınordu müsabakasında, stadyumda yer alan koltukların numaralandırılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 14.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Kırşehirspor Kulübünün, 12.11.2023 tarihinde oynanan Kırşehirspor–Bucaspor müsabakasında, güvenlik sorumlusunun müsabaka organizasyon toplantısına katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Bursaspor Kulübünün, 06.11.2023 tarihinde Kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle FDT’nin 36/1-d maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 60.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Bursaspor Kulübü başkanı Recep Günay’ın, 06.11.2023 tarihinde Kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle FDT’nin 36/2. ile 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 4.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. HABER: AYCAN AVCI
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme