Piknik yapanlara uyarı

Van'da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede arttığı bugünlerde, vatandaşlar yaz aylarının vazgeçilmezi geleneksel etkinliklerden ve alışkanlıklardan olan piknik yapmaya başladılar. Ancak son dönemlerde çevre kirliliği konusunda duyarlı vatandaşlar, piknik yapan kişilerin çevre temizliğine gereken özeni göstermediklerini belirterek piknikçilerin çevre kirliliğine sebebiyet vermemeleri konusunda uyarılarda bulundular. 

Çevre dostu vatandaşlar, halkı, piknik esnasında çöplerini yerlere atmamaya ve çevreyi temiz tutmaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, "Yaz aylarında piknik yapan vatandaşlarımız, maalesef çöplerini olduğu yere bırakıyor. Oysa çevremizi kimsenin kirletmeye hakkı yok. Herkesin çevre temizliğine önem vermesi gerekiyor" ifadeleri yer aldı.

Vatandaşlar ayrıca, belediyelerin de bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini vurgulayarak, "Belediyeler, piknik alanlarına yeterli sayıda çöp konteyneri koymalı. Böylece vatandaşların çöplerini rahatça atabileceği alanlar oluşturulmalı" şeklinde önerilerde bulundu.

Çevre dostu duyarlı vatandaşlar, doğal güzelliklerin korunması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Piknik yapan kişilerin çevreyi kirletmemesi için, belediyeler tarafından bilgilendirici afişler asılması ve denetim faaliyetlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan vatandaşlar, "Doğayla iç içe olduğumuz bu günlerde, çevreyi korumak hepimizin görevi. Piknik yapanlar çöplerini sağa, sola atmamalı yiyip içtiği yere bırakmamalı, çöp kutularını kullanmalı. Piknik alanları umuma açık yerlerdir. İnsanlar oralardan istedikleri gibi faydalanmalı. Buralardan faydalanılıncada oraları kirleterek değil, doğal yapısına, çevre güzelliğine zarar vermeden sizden sonra gelenlerin de oraları temiz ve kullanılır şekilde bulup piknik yapma imkanı olmalı. Çöplerin gelişi güzel bırakılması sinek ve haşere üremesine neden olacağından yiyip içeceğimiz oturup eğlenip hoşça vakit geçireceğimiz alanların temizliğine dikkat etmeliyiz. Belediyeler de buna yönelik daha fazla çalışma yapmalı. Ailecek çıktığımız piknik turlarında, çocuklarımıza da çevre bilinci aşılamalıyız. Onların geleceği için temiz bir çevre bırakmak zorundayız. Herkes duyarlı olmalı" şeklinde konuştular.

Vanlı çevre dostlarının uyarıları, hem vatandaşların hem de yetkililerin daha fazla çevre bilinci geliştirilmesinin gerektiğini gösteriyor. Yapılan açıklamalar, çevre temizliğinin önemine dikkat çekerek, herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiği vurgulanıyor.

Yorumlar 3
VAN HALKI OKUSUN 21 Haziran 2024 22:11

DOĞA İNSANLAR OLMADAN YAŞAYABİLİR. FAKAT İNSANLAR DOĞA OLMADAN YAŞAYAMAZ. E Y VAN HALKİ, EY VANLI ÇOCUKLAR VE GENÇLER, EY VAN ESNAFI, EY VAN'DAKİ AİLELER, EY YAYALAR, EY SÜRÜCÜLER, EY PİKNİKÇİLER, EY VAN'DA YAŞAYAN VE ZAMAN GEÇİREN HERKES, LÜTFEN ŞEHRİ,ÇEVREYİ VE DOĞAYI KİRLETMEYİN. EN UFAK ÇÖP VE ATIĞINIZI BİLE ÇÖP KOVALARINA ATIN. 1 MILYON 150 BIN İNSAN YAŞIYOR. HER BİREY BİR TANE ÇÖP ATSA 1 MILYON 150 BİN ÇÖP BİRİKİR. NE OLUR BİLİNÇ, SORUMLULUK, DUYARLILIK, AKIL, MANTIK VE VİCDAN İLE HAREKET EDELİM. KENTİMİZİ, ÇEVREMİZİ VE DOĞAMIZI KİRLETMEYELİM

VBB VE TÜM İLÇE BELEDIYELERİ GEREĞİNİ YAPSIN 21 Haziran 2024 22:07

@ Öncelikle üç merkez ilçenin çarşılarında, yakın ve uzak semtlerinde, mahallelerinde ve mahalle aralarındaki bütün MEVCUT PARKLARDA BAKIM, ONARIM, YENİLEME VE DETAYLI TEMİZLİKLER ACİLEN YAPILMALI. @ Üç merkez ilçedeki 35 merkez mahallede 65 adet yeni park ve yeşil alan oluşturulup hizmete konulmalı. @ Ahmed-i Hani Parkı acilen yanındaki boş bırakılmış eski VASKİ binası alanı da dahil edilerek genişletilip yepyeni bir konseptle Ahmed-i Hani'nin adına yakışır hale getirilmeli. @ Dabbağoğlu Parkı da yeni bir dizayn ile peyzaj ve çevre düzenlemesi, yenileme ve TEMİZLİKLER yapılarak yeniden hizmete konulmalı. @ Hiçbir parkın içinde ve çevresinde çayevlerine, tabure ve masalara, semaver ve oturaklara ASLA İZİN VERİLMEMELİ. DERHAL TAMAMI KALDIRILMALI. @ Edremit, İpekyolu ve Tuşba kıyılarında ıslah, ihya , sahil kordonu ve rekreasyon çalışmaları yapılmalı.@ En az 6 adet yeni piknik ve mesire alanı üç merkez ilçeye kazandırılmalı. @ Van Gölü kıyılarında Gevaş, Edremit, İpekyolu, Tuşba ve Erciş kıyılarında düzenlemesi, donanımı, sosyal donatıları ve her tür imkanıyla en az 10 adet büyük, konforlu ve temiz yüzme alanı oluşturulmalı. @ Van' ın göl kıyısındaki beş ilçesinde kurumların ve özel şahısların sahil ve kıyı işgalleri sonlandırılmalı. @ Van Gölü dip çamuru temizlemeleri beş ilçemizde başlatılarak hızla sürdürülmeli.@ Van'ın yeşil dokusu ile gölün mavi dokusu arttırılmalı. @ Şehrin her yanında 365 gün detaylı, kapsamlı, yoğun ve özenli temizlik hizmetleri olmalı.Ekoljik, çevreci, insana ve çevreye kıymet veren, sözde değil pratikte bir hizmet anlayışıyla buyrun tüm bunlar yapılsın. HAYDİ GÖRELİM.

KÜÇÜK BÜYÜK, KADIN ERKEK HERKES DUYARLI OLSUN. 21 Haziran 2024 20:56

TEMİZLİK KÜLTÜRÜ MAALESEF ÇOĞU İNSANIMIZDA YOK. BAŞKA BÖLGELERE VE BAŞKA ŞEHİRLERE GİDİP ORALARIN GÜZELLİĞİNİ, TEMİZLİĞİNİ, DÜZENİNİ ÖVERİZ. FAKAT KENDİ ŞEHRİMİZİ, ÇARŞIMIZI, PARKIMIZI, PİKNİK ALANIMIZI, MESİRE YERİMİZİ, TARİHİ ALANIMIZI, DEREMİZİ, KANALIMIZI, CADDEMİZİ, SOKAĞIMIZI, SEMTİMİZİ, MAHALLEMİZİ, ÇEVREMİZİ, DOĞAMIZI SORUMSUZCA KİRLETİRİZ. İÇTİĞİMİZ SUYUN PETİNİ, YEDİĞİMİZ ŞEYLERİN AMBALAJLARINI, HER TÜR KAĞIDI, NAYLONU, ARTIĞI GELİŞİGÜZEL ORTALIĞA ATARIZ. BUNU YAPAN KİŞİLER CAHİLDİR, BİLİNÇSİZDİR, SORUMSUZDUR, ŞEHRİNE DÜŞMANDIR, ÇEVRESİNE DÜŞMANDIR, DOĞASINA DÜŞMANDIR. TEMİZLİĞİN NE KADAR GÜZEL BİR ŞEY OLDUĞUNU BİLEMEYEN KİRLİ RUHLU, KİRLİ DÜŞÜNCELİ, KİRLİ ŞAHSİYETLİ BİR BİREY ETRAFI KİRLETİR. İNSAN OLAN TEMİZLİĞE ÖNEM VERİR. NE OLUR BU AHLAKA SAHİP OLMAYAN KİŞİLER YA BU AHLAKI EDİNSİN YA DA İNSANLARDAN AYRILSIN VE KENDİNE LAYIK BİR ÇÖPLÜK BULSUN.

Bakmadan Geçme