• Haberler
  • Ekonomi
  • Piyasanın en ucuz otomobili olacak! Egea ve Clio'ya rakip geliyor

Piyasanın en ucuz otomobili olacak! Egea ve Clio'ya rakip geliyor

Türkiye otomobil pazarına yeni bir oyuncu girmeye hazırlanıyor. Çin'in önde gelen otomobil markalarından Changan, Sedan segmentindeki Alsvin modeli ile Türk müşterilerine sunmayı planlıyor.

Alsvin, tasarım olarak Fiat Egea'ya benziyor ve donanım açısından da Egea ile yarışabilecek seviyede. Fiyatının ise Egea'dan daha uygun olması bekleniyor.

Alsvin'in dikkat çekici yanlarından biri de 1.2 litrelik atmosferik motora sahip olması. Bu motor, 70 beygir güç üretiyor ve yakıt tüketimi konusunda avantaj sağlıyor. Ancak, performans açısından daha iyi olabileceği görülüyor.

Türkiye'de şu anda en ucuz otomobil için 500.000 TL civarında bir para ödemek gerekiyor. Changan'ın piyasaya girmesi, diğer markaların fiyat politikalarını değiştirip değiştirmeyeceği sorusunu akıllara getiriyor, ancak bu konuda net bir bilgi bulunmuyor.

Changan'ın Türkiye pazarına Kasım ayı içinde girmesi öngörülüyor, Alsvin modelinin ise Ekim ayında satışa sunulması planlanıyor. Ön siparişler sonrasında fiyatların değişebileceği de ihtimal dahilinde.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme