PLAY-OFF HAYALİ 'PAZAR'A KADARMIŞ

Van Büyükşehir Belediyespor evinde konuk ettiği Rize'nin ilçe takımı Pazarspor'a 1-0 mağlup olarak play-off umutlarını yitirdi.

Rıdvan Can- Hacı Yılmaz

 

Evinde konuk ettiği hemen hemen ligin her takımına puan ve puanlar veren Van Büyükşehir Belediyespor, Pazarspor'u da boş göndermedi. Sahada hayalet gibi dolaşan Van Büyükşehir Belediyespor, Pazarspor'a da 1-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

 

Ruhsuz ve armaya yakışmayan bir mücadele sergileyen Van Büyükşehir Belediyespor, Pazarspor karşısında aldığı mağlubiyetle play-off umutlarını yitirdi. Van Büyükşehir Belediyespor'un ruhsuz futbolcuları kendi sahasında zayıf rakibi Pazarspor karşısında 90 dakika boyunca 1 tane gol pozisyona giremedi.

 

Van Büyükşehir Belediyespor, aldığı bu mağlubiyetle 39 puanla 8'nici sıraya gerilerken, Pazarspor ise puanını 36'ya çıkararak 11. sıraya yükseldi. Van Büyükşehir Belediyespor, devre arasında takımın başına getirilen Hasan Erkin Şimşir ile çıktığı 10 maçta 4 beraberlik, 3 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.

 

Van Büyükşehir Belediyespor Hasan Erkin Şimşir teknik sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Soner Birinci, Batuhan Er, Serdar Cansu, Burçak Özkanca, Oktay Aydın, Şerif Doğan, Umut Koray Öz, Barış Gök, Barış Sağır ve Yakup Demir onbiri ile çıktı.

 

Pazarspor ise Ergün Aytekin teknik sorumluluğunda sahaya; Ceyhun Demircan, Mert Özmen, Samet Göker, Gökalp Seçal, Mehmet Ali Kıran, Oktay Gümüş, Muhammed Emin Balcılar, Maksut Birben, Kadir Yılmaz Çelik, Sinan Yazıcı ve Emre Gemici onbiri ile çıktı.

 

Alirıza Altunbakır, Necmi Demir, Mehmet Kirişçioğlu ve İlhan Maçin hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 14.30'da Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda başladı.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

 

İlk yarıya Pazarspor başladı.

 

6. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'un sol kanattan geliştirdiği önemli atağı savunma araya girerek uzaklaştırdı.

 

12. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da orta sahada topla buluşan Serdar rakiplerini tek tek çalımlayarak Pazarspor kalesine yaklaştı. Savunma Serdar'a faul yaparak atağı kesti.

 

19. dakikada Pazarspor'da Samet Göker sarı kart gördü.

 

31. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor köşe vuruşu kazandı. Serdar Cansu'nun ceza sahası içine yaptığı ortada karambolde kalan topu önünde bulan Burçak Özkanca'nın vuruşunda top üstten dışarıya çıktı.

 

32. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Oktay Aydın'ın kullandığı serbest vuruşta top kalecide kaldı.

 

38. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Barış Gök'ün ortasında Batuhan Er ceza sahası içinde müsait pozisyondan faydalanamadı.

 

44. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Şerif Doğan sarı kart gördü.

 

45+2. dakikada Pazarspor'da Muhammed Emin Balcılar sarı kart gördü.

 

İlk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

 

İkinci yarıya Van Büyükşehir Belediyespor başladı.

 

46. dakikada Pazarspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta ceza sahası içine yapılan ortada top az farkla üstten dışarıya çıktı.

 

48. dakikada Pazarspor'un bu kez sağ kanattan ceza sahası içine gönderdiği topu savunmada Burçak kademeye girerek uzaklaştırdı.

 

49. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Soner rakip oyuncuyu cezaalanı içinde düşürünce Pazarspor penaltı kazandı. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Emre Gemici ağları sarsarak takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

 

52. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Soner Birinci yerini Emrah Tacir'e bıraktı.

 

53. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Burçak Özkanca sarı kart gördü.

 

60. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Umut Koray Öz yerini Güney Tutcuoğlu'na bıraktı.

 

67. dakikada Pazarspor'da Gökalp Seçal yerini Oğuzhan Birben'e bıraktı.

 

70. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Barış Sağır yerini Mesut Saray'a bıraktı.

 

76. dakikada Pazaspor'da Kadir Yılmaz yerini Mete Aytemiz'e bıraktı.

 

80. dakikada Pazarspor'da topla buluşan Mete Aytemiz cezasahası içinde sert vurdu, top az farkla yandan auta çıktı.

 

83. dakikada Pazarspor'da Mete Aytemiz'in soldan sert şutunu kaleci Salih son anda önledi.

 

85. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mesut Saray'ın uzaktan şutu kalecinden döndü. Emrah'ın önünde kalan topu savunma araya girerek uzaklaştırdı.

 

86. dakikada Pazarspor'da kaleci Ceyhun Demircan sarı kart gördü.

 

90+3. dakikada Pazasporda Emre Gemici yerini Can Vural'a bıraktı.

 

Maç Pazarspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

 

Van Büyükşehir Belediyespor önümüzdeki hafta deplasmanda son sırasındaki Bergama Belediyespor'a konuk olacak.

Bakmadan Geçme