Play-off takımlarına ceza

Vanspor, 1461 Trabzonspor play-off yarı final ilk tur maçında Trabzon'da oynanan karşılaşmada yaşanan olaylardan dolayı 1461 Trabzonspor, Alagöz Holding Iğdırspor ve GMG Kastamonuspor takımları Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından cezalandırıldı. 

TFF 2. Lig play-off yarı final ilk karşılaşmalarında yaşanan çirkin ve kötü tezahürat, kural dışı hareket, talimatlara aykırılık nedeniyle 1461 Trabzonspor, Alagöz Holding Iğdırspor ve GMG Kastamonuspor’a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından ceza verildi.

PFDK yaptığı açıklamada, 1461 Trabzon FK’nın, 22.05.2024 tarihinde oynanan 1461 Trabzon FK–Acnturk Sigorta Vanspor FK müsabakasında, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi takım tarafından 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 16.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Alagöz Holding Iğdır FK’nın, 22.05.2024 tarihinde oynanan Alagöz Holding Iğdır FK-GMG Kastamonuspor müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Alagöz Holding Iğdır FK görevlisi Abdulhamit Yıldız’ın, rakip takım mensuplarına yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Alagöz Holding Iğdır FK futbolcusu Burak Bekaroğlu’nun, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT’nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi müsabakadan men ve 6.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, GMG Kastamonuspor Kulübü sporcusu Samed Ali Kaya’nın, 22.05.2024 tarihinde oynanan Alagöz Holding Iğdır FK-GMG Kastamonuspor müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 4.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada GMG Kastamonuspor Kulübü masörü SEDAT EKİN’in, müsabaka esnasında akredite edilmediği alanda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada GMG Kastamonuspor Kulübü masörü Sedat Ekin’in, rakip takım mensuplarına yönelik hakareti nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.  

Bakmadan Geçme