• Haberler
  • Spor
  • Play-off yarı final maçları çarşamba günü oynanacak

Play-off yarı final maçları çarşamba günü oynanacak

TFF 2. Lig Kırmızı ve Beyaz Grup Play-off yarı final maçları 7 Haziran Çarşamba günü oynanacak.

Evren Doğruer

TFF 2. Lig Kırmızı Grup play-off 2. tur rövanş maçında sahasında 1461 Trabzonspor’u 3-2 yenerek yarı finale yükselen İskenderunspor, Çarşamba günü saat 17:00’da sahasında İzmir temsilcisi Bucaspor’u konuk edecek. Beyaz Grupta ise Esenler Erokspor’u penaltı atışlarında 4-3 mağlup eden Anagold Erzincanspor, saat 20:00’da Şanlıurfaspor’la karşılaşacak.

İskenderunspor oynadığı 38 maçta 23 galibiyet, 8 beraberlik, 7 mağlubiyetle 77 puanla ligi üçüncü sırada tamamlarken, Bucaspor 38 maçta 24 galibiyet, 9 beraberlik, 5 mağlubiyetle 81 puanla ligi ikinci sırada tamamladı.

İskenderunspor Levent Şahin teknik sorumluluğunda sahaya; Berk Balaban, Okan Dernek, İsmail Güven, Enes Soy, Artun Akçakın, Hasan Hüseyin Acar, Hüseyin Öztürk, Kemal Tokak, Ali Keten, Onur Ural, ve Süleyman Güneş onbiriyle çıkması bekleniyor.

Bucaspor Sait Karafırtınalar teknik sorumluluğunda sahaya; Kıvanç Küçükkarış, Onur Özcan, Ahmet Aslan, Berke Bıyık, Furkan Çil, Erhan Kartal, Emre Erdem, Saruhan Fındıkcı, Erhan Çelenk, Çağrı Giritlioğlu ve Mehmet Fuat Gölbaşı onbiriyle çıkması bekleniyor.

LEVENT ŞAHİN'Lİ İSKENDERUNSPOR DESTAN YAZIYOR

Deprem felaketinin ardından Fatih Terim'in ekibinden ayrılıp hiçbir karşılık beklemeden İskenderunspor'un başına geçen Levent Şahin, ilk olarak Play-Off'a taşıdığı takımı, şimdi de grup finaline çıkardı. Ankara Demirspor'dan sonra 1461 Trabzon'u da eleyen Güney ekibi, Bucaspor 1928'le eşleşti.

Yaşadığı büyük deprem felaketine rağmen lige devam eden İskenderunspor'da teknik direktör Levent Şahin adeta destan yazıyor. Büyük felaketin ardından devraldığı takımı önce ayağa kaldıran sonra da Play-Off'a taşıyan deneyimli çalıştırıcı, adım adım şampiyonluğa yürüyor. Ankara Demirspor'un ardından 1461 Trabzon'u da 3-1’in rövanşında 1-0 yenilerek saf dışı bırakan Güney temsilcisi, grup finalinde Bucaspor 1928'in rakibi oldu.

Çarşamba ve Pazar günü güçlü rakibiyle çift maç eleme usulüne göre karşı karşıya gelecek olan İskenderun, 1. Lig biletini alarak yaraları bir nebze olsun sarmak istiyor.

BUCASPOR 1. LİG’İ İSTİYOR

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta sezonu 2. sırada bitirerek direkt Play-Off Grup Finali'ne kalan Bucaspor 1928, final maçına odaklandı. Bucaspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar, takım olarak kenetlendiklerini ifade etti. Karafırtınalar, "Rakiplerimiz çeyrek ve yarı final maçlarında yoruldu. Biz bu yorgunluğu avantaja çevirip dinlenmiş olarak karşılarına çıkacağız, galibiyet istiyoruz" dedi.

"ŞANSIMIZ TUTUYOR"

Bu sezon İskenderun ve 1461 Trabzon'a hiç mağlup olmadıklarına dikkat çeken Karafırtınalar, "İki ekibe karşı da şansımız tutuyor. Camia olarak 1. Lig'e odaklandık. Buca'yı hak ettiği yere getireceğiz. Başka bir alternatif düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

BEYAZ GRUP

Beyaz Grup temsilcisi Anagold Erzincanspor, oynadığı 36 maçta 16 galibiyet, 10 beraberlik, 10 mağlubiyetle 58 puanla ligi beşinci sırada tamamlarken, Şanlıurfaspor 36 maçta 22 galibiyet, 9 beraberlik, 5 mağlubiyetle 75 puanla ligi ikinci sırada tamamladı.

Anagold Erzincanspor Ahmet Yıldırım teknik sorumluluğunda sahaya Hayrullah Mert Akyüz, Ali Yavuz Kol, Muhammed Samed Karakoç, Mete Sevinç, Maksut Taşkıran, İlker Günaslan, Sefa Narin, Ömer Esenkaya, Yasin Dülger, Enes Yılmaz ve Mustafa Batuhan Altıntaş onbiriyle çıkması bekleniyor.

Şanlıurfaspor, Aydın Bağ, İbrahim Sürgülü, Feyyaz Belen, Alpay Koçaklı, Cumali Bişi, Kemal Rüzgar, Erkam Develi, Semih Karadeniz, Mehmet Alp Kurt, Mert Çapar ve Barış Gök onbiriyle çıkması bekleniyor.

Vanspor’un eski futbolcuları kaleci Aydın Bağ ve Barış Gök Şanlıurfaspor’da forma giyiyor.

EMİR SARIGÜL'DEN 24 ERZİNCANSPOR'A DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün oğlu ve aynı zamanda eski Galatasaray Yöneticisi Emir Sarıgül, Anagold Erzincanspor'a destek vermek için Esenler Erokspor maçında tribünde yer aldı.

Karşılaşmayı değerlendiren Sarıgül, "Takımımız 1.Lig'e çıkmayı hak ediyor. 1.Lig'e çıktıktan sonrada hedefimiz Can Erzincanımızı Süper Lig'e çıkartmak. Süper lig'e en uygun kadroyu kurmak için, dünyaca ünlü yıldızları Erzincanımıza kazandırmak için elimden geleni yapmaya her zaman devam edeceğim. Biz Erzincansporumuzun en iyi yerlerde olabilecek potansiyeli olduğunu görüyoruz ve en iyisini başarmak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFASPOR SIKI HAZIRLANIYOR

Anagold Erzincanspor maçı hazırlıklarını sürdüren Şanlıurfaspor yaptığı açıklamada, “Şanlıurfaspor'umuz sağanak yağış altında koordinatif egzersizler ile başladığı günün antrenmanını geniş alan oyunu ile tamamladı. Takımımız Play-Off 3. turunda 24 Erzincanspor ile Erzincan'da karşılaşacak. Bu maçı kazanarak şehrimize avantajlı dönmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme