Prof. Dr. Ahmet Ercan Van'a geliyor

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu (TÜGYAP) öncülüğünde 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek deprem çalıştayına katılmak için Van'a geliyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, çalıştay sonrası Van ve ilçelerinde arazi çalışması yaparak,  deprem riski, arazi yapısı ve farklı konularda makale yazmayı planlıyor.

TÜGYAP öncülüğünde 4-5 Kasım tarihleri arasında Uygulama Otelinde gerçekleştirilecek deprem çalıştayına Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan katılacak.

Van Valiliği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi,  İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, ilçe belediyelerinin desteğiyle yapılacak olan çalıştayla ilgili açıklama yapan TÜGYAP Genel Başkanı Yasin İpek, “Asıl amacımız, tüm dinamiklerle ilişki ve diyalog halinde olan, gazetecilerin öncülüğünde, il ve ülke genelindeki problemleri, deprem özelinde başlangıç kabul edip, bürokrasi, siyaset, iş dünyası ve STK’lar ile işbirliği halinde, çözüm odaklarına el, kol ve bacak olacak şekilde, destekleyici çalışmalarda bulunmayı hedefliyoruz.  Bu anlamda, deprem çalıştayı ilk ayağımız, eğitim, kültür sanat, sportif faaliyetler, insan hakları ve demokrasi, turizm, tarım hayvancılık ve hukuk konularında da çalıştaylar düzenleyeceğiz. Destek veren, bize inanan ve yanımızda duran tüm kurum, kişi ve oluşumlara teşekkür ediyoruz. Çalıştayımız için Van’a gelecek olan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Van’ın farklı ilçelerinde arazi incelemelerinde bulunarak, yaptığı araştırmaları makaleye dökeceğini söylemesi bizi ayrıca sevindirdi. Şimdilik net olmasa bile, Tuşba, Başkale, Çaldıran ile Muradiye, Erciş, ve Özalp ilçeleri olarak düşünülüyor” dedi.

Deprem konusunun sözde etkinlikler ile değil sürekli gündemde tutulması adına, her ay bir etkinlik yapacaklarını vurgulayan İpek, “bu programımız sonrası bir ay sonra, Muhtarları dört bölge halinde, sonra Yapsatçılar, müteahhitler ve inşaat sektörü, anne, baba eğitimleri, uygulamalı ve teorik okul çalışmaları ve öğretmenlerle geniş katılımlı programlar düzenleyip, deprem bilincini yerleştirme adına çalışma yürüteceğiz” diye konuştu. BASIN BÜLTENİ

Bakmadan Geçme