• Haberler
  • Güncel
  • Prof. Övgün Ahmet Ercan Van'a geliyor Deprem Van'da konuşulacak

Prof. Övgün Ahmet Ercan Van'a geliyor Deprem Van'da konuşulacak

Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu (TÜGYAP) öncülüğünde 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek deprem çalıştayı öncesi tanıtım toplantısı yapıldı. TÜGYAP Genel Başkanı Yasin İpek, çalıştaya Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan'ın katılacağını belirtti.

TÜGYAP öncülüğünde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği, ilçe belediyeleri, Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, AKSA Van Doğalgaz Müdürlüğü ve GSM operatör şirketlerinin desteğiyle 4-5 Kasım 2023 tarihinde Uygulama Otelinde deprem çalıştayı düzenlenecek. Çalıştay öncesi Elite World Otelde yapılan tanıtım toplantısında davetliler bilgi alışverişinde bulundu.

Prof. Övgün Ahmet Ercan Van'a geliyor Deprem Van'da konuşulacak

“DEPREM ANINDA NELER YAPILMASI GEREKTİĞİNİ ANLATMALIYIZ”

23 Ekim Van depremine değinen İpek, “23 Ekim 2011 tarihinde yaşamış olduğumuz depremin izleri halen sürüyor. Maalesef depremden bugüne kadar yeterince önlem alınamadı. Biz TÜGYAP olarak deprem bilinci oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizdeki bütün kurumlarla iletişime geçerek depremle ilgili gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Ülkemizde deprem gerçeğini herkesin görüp önlem alması gerekir. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem 10 ilimizde yıkıma yol açtı. Hala insanların mağduriyeti sürüyor. Hepimiz el ele vererek deprem konusunda halkımız arasında bilinç oluşturup, deprem anında neler yapılması gerektiğini anlatmalıyız. Şuan deprem konusunda yapılması gerekenleri birçok insanımız bilmiyor. Bunu hep birlikte halkımıza anlatmalıyız” diye konuştu.

Prof. Övgün Ahmet Ercan Van'a geliyor Deprem Van'da konuşulacak

“DEPREM BİLİNCİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Yasin İpek, deprem çalıştayının hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, “4-5 Kasım tarihlerinde düzenleyeceğimiz deprem çalıştayı hazırlıklarımız sürüyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli çok üzücü bir deprem yaşadık. Biz her etkinliğin başına eğitimi koyduk ama maalesef deprem olgusu bizim gidişatımızı da değiştirdi. Farklı bir konuma yönelmemize sebep oldu. 4-5 Kasım’da 1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nı yapacağız. Bu kapsamda Jeofizik Yüksek Mühendisi ve tanınmış Deprem Bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan hocamız davetlimiz olarak ilimize geliyor. Depremle ilgili bütün muhatapları bu çalıştaya davet ettik. UMKE, AFAD, Emniyet, Jandarma, sağlık çalışanları, yardımlaşma kuruluşları, acil sağlık hizmetleriyle bu anlamda gerekli görüşmeleri yaptık. Yaklaşık 7 aylık süreçte bu görüşmeleri gerçekleştirdik. Deprem bilinci oluşturmak adına 2 bin kişilik afet gönüllüleri ekibi oluşturuyoruz. Bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Bu gönüllerimiz deprem esnasında ekiplere gönüllü olarak destek sağlayacak. Biz ‘her şeyi devletten bekleme’ mantığını kırmak için böyle bir girişimde bulunuyoruz. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Deprem çalıştayı önümüzdeki süreçte 81 ilde örnek olacak. Burada sadece bu çalıştayı yaparak kalmayacağız. 5 farklı bölgede ilimizdeki muhtarlarla bir araya geleceğiz. Eğitmenlerle, PDR’lerle bir araya geleceği. Anne- Baba eğitimlerimiz olacak. Deprem tatbikatları gerçekleştireceğiz. Afetlere hazırlık noktasında her bireyin ilk yardım konusunu öğrenmesini sağlayacağız” dedi.

TÜGYAP Genel Başkanı Yasin İpek’in konuşmasının ardından davetliler söz alarak çalıştay hakkında görüşlerini aktardı.  HABER: BURHAN ERGİN

Prof. Övgün Ahmet Ercan Van'a geliyor Deprem Van'da konuşulacak

Prof. Övgün Ahmet Ercan Van'a geliyor Deprem Van'da konuşulacak

Bakmadan Geçme