Rahmeteli Derneği’nden 200 Aileye Giyim Yardımı

Van’da, Rahmet Eli Gıda Bankası Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı öncesinde 200 aileye giyim yardımında bulundu.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Rahmet Eli Derneği Başkanı Sabri Yıldırım, ilde bulunan muhtaç ailelere gıdanın yanı sıra giyim ve ev malzemesi yardımlarında da bulunduklarını belirterek, fakirler ile zenginler arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde özellikle dul, yetim ve dar gelirli ailelerin yanında Suriye ve Afgan ailelerini de giydirdiklerini belirten Yıldırım, “Şu ana kadar 120 ailemize giyim yardımında bulunduk. Yardımlarımız sürüyor. İnşallah Kurban Bayramı’na kadar 200 ailemizi giydireceğiz” dedi.
Kurban bayramı öncesinde her sene yapıldığı gibi toplu kurban kesimimiz olacak. Hayırsever vatandaşlarımızın getirdiği kurbanlıkların kesimini yaptıktan sonra hayırseverlerimiz ile birlikte ihtiyaç ailelerine dağıtıyoruz. Bu kapsamda hayırsever vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Her sene olduğu gibi bu senede bizlere destek versinler. Buraya gelip beraber kurbanlıklarını keselim ve beraber dağıtalım. Bu hayır işini beraber yürütelim. Şimdiden Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.
Kurban Bayramı öncesinde dar gelirli ailelere et yardımında da bulunacaklarını sözlerine ekleyen Yıldırım, ayrıca her ay düzenli olarak yaklaşık 300 aileye gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Bakmadan Geçme