Ramazan'ın gülü güllaç ilgi görüyor

Osmanlı saray mutfağında lezzeti ile damakları şenlendiren güllaç, Ramazan ayında vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da iftar sofralarının vazgeçilmezi güllaç tezgahlarda yerini aldı. Güllaç, sütlü ve hafif bir tadı olması sebebiyle Ramazan ayında en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. İftar sofralarının lezzeti güllaç tatlısı, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye başladı. Van’daki pastane ve tatlıcıların raflarını süsleyen güllaç, vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor.

Çavuşaoğlu Pastanesi yetkilileri, "Ramazan ayı süresi boyunca diğer aylara göre güllaç ve baklava çeşitlerinde satışlarımızda artış yaşanıyor. Geleneksel Osmanlı tatlılarından güllaç yaz sıcağında ve ramazanda tüketilebilecek en hafif tatlı olması nedeniyle sağlığına ve kilosuna özen gösteren müşterilerimiz tarafından tercih edilmektedir. Güllaç iftar diyeti açısından birebirdir. Hafiftir, mideyi yormaz, kilo aldırmaz" dedi.

"Kalite ve sağlığa uygunluk vazgeçilmezimizdir"

Ramazan ile birlikte tereyağlı,  fıstıklı Çavuşoğlu Baklava çeşitlerine de yoğun ilginin olduğunu ifade eden yetkililer, "Damak zevkine düşkün müşterilerimize hijyenik ortamda, kaliteli malzemeler ile tecrübeli ustalarımız tarafından hazırlanan; Cevizli İrmik Helvası, Lokma Tatlısı, Sütlü Nuriye, Kemal Paşa, Şam Tatlısı ve Fıstıklı Kadayıf çeşitleri sunuyoruz. Bütün tatlılarda kalite, kullanılan malzeme ve ustalığa bağlıdır. İşletme olarak ürünlerimizde kalite ve sağlığa uygunluk vazgeçilmezimizdir. Çünkü insan sağlığı bizim için önemlidir. Tatlılarımızda herhangi bir katkı maddesi yoktur. Tatlılarımız günlük ve geleneksel usullere göre üretilmektedir. Yapay hiçbir tatlandırıcı kullanmıyoruz. Tüm Vanlılara hayırlı ramazanlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme