REFERANDUMDA 'EVET' DİYECEĞİZ

Türk-İş Van İl Temsilcisi ve Tes-İş Sendikası Van Şube Başkanı Naif Balandı, Nisan ayında Türkiye'de yapılacak referandumda evet diyeceklerini açıkladı.

Hacı Yılmaz / Özel Haber


Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik referandum heyecanı yoğunluk kazandı. Bu arada Van'da da İnsanlar "Evet" ya da "Hayır" şeklindeki tercihlerini şimdiden ifade etmeye başladılar.  


Türk-İş Van İl Temsilcisi ve Tes-İş Sendikası Van Şube Başkanı Naif Balandı, gazetemize referandumla ilgili özel açıklamalarda bulundu. Balandı, şube olarak 6 ile hizmet verdiklerini ifade ederek, kendinsinin referandumda 'evet' diyeceğini,14 bin işçiyi referandumda evet demeleri için ikna edeceklerini vurguladı.


"BAŞKANLIK SİSTEMİ İYİ ANLATILMALI"
Ak Parti'nin ülkede ve bölgedeki vatandaşlara başkanlık sistemini iyi anlatması gerektiğini vurgulayan Naif Balandı,  "Ülkemizin gelişmesine katkı sunmak için referandumda oyumuz evet olacak. Ak Parti'nin başkanlık sistemini halka iyi anlatması gerekiyor. Halkın birçok kısmı bu başkanlık sistemini tam bilmiyor. Onun için halka iyi anlatılırsa ben evet oyu çıkacağına inanıyorum. Şuan ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Ülkemize, devletimize sahip çıkmak için evet oyu kullanmalıyız. Türkiye'nin ve Van'ın gelişmesini istiyorsak herkes başkanlık sistemine destek vermelidir. Bundan kimse korkmamalıdır. Değişimler sancılı olur ama gerçekleştiğinde herkes rahat eder" dedi.


"14 BİN KİŞİYİ İKNA EDECEĞİZ"
Sendika olarak 6 ile hizmet verdiklerini belirten Türk-İş Van İl Temsilcisi ve Tes-İş Sendikası Van Şube Başkanı Naif Balandı, 14 bine yakın işçi kardeşimizi ve ailelerini referandumda evet  demeleri için ikna edeceklerini söyleyerek, "Türk-İşe bağlı 7 şube başkanımız var. Aynı zamanda Tes-İş Sendikası Van Şube Başkanıyım. Van, Muş, Hakkari, Bitlis, Ağrı, Iğdır'a hizmet ediyoruz. Bu illerde yaklaşık 14 bin kişiye hizmet veriyoruz. İnşallah çalışmalarımıza başlayarak, bu insanları evet demeleri için anlatarak ikna edeceğiz" ifadelerini kullandı.


"SENDİKA OLARAK HER ZAMAN ÜLKEMİZİN YANINDA OLDUK"
Türk-İş'in 1952 yılında kurulduğunu hatırlatan Başkan Naif Balandı, her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını söyleyerek, "Biz sendika olarak kurulduğumuz günden bu yana her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Asla ülkemize zarar verecek bir hareket içinde bulunmadık. Onun için biz başkanlık sisteminin ülkemize çok yararlı olacağına inanıyorum. Bu yüzden referandumda evet çıkması için elimizden geleni yapacağız. Şuan gördüğümüz kadarıyla ülkede birçok kesim referandumda evet diyor. Biz sadece evet diyenlere gitmeyeceğiz. Hayır diyen kardeşlerimize de bu başkanlık sisteminin ülkemize ne kadar yararlı olduğunu anlatıp, evet demesini isteyeceğiz. Ama burada en büyük iş siyasete düşüyor. Siyasilerimiz başkanlık sisteminin ülkemize gelmesini istiyorsa halka çok iyi anlatılması gerekiyor. Ben Van'ın referandumda evet demesini bekliyorum. Umarım ülkemize, Van'ımıza ve milletimize hayırlı olur" şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme