• Haberler
  • Ekonomi
  • Resmi Gazete duyurdu: İşte arabası olanları ilgilendiren yeni karar...

Resmi Gazete duyurdu: İşte arabası olanları ilgilendiren yeni karar...

Yeni yönetmelikle trafik sigortasında önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Trafik sigortası prim teklifi alamayan sürücüler, araçlarının hangi grubunda yer alırsa alasın artık havuz kapsamına alınacak ve araçların azami prim tutarlarını belirleme yetkisi SEDDK'ye verilecek.

Resmi Gazete duyurdu: İşte arabası olanları ilgilendiren yeni karar...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde trafik sigortası alanında yaşanan önemli bir güncelleme, sürücüler için yeni düzenlemeleri beraberinde getirdi.

Trafik sigortası prim teklifi alamayan sürücüler, araçlarının kategorisine bakılmaksızın havuz kapsamına alınacak ve araçların azami prim tutarlarını belirleme yetkisi SEDDK'ye verilecek

Zorunlu trafik sigortasında belirlenen süre içinde sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarları Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) tarafından belirlenecek.

SEDDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan ve karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esaslarına ilişkin yönetmelikte değişiklikler öngören tebliğiyle "Sigorta primlerinin tespiti esasları" başlıklı maddeye bir cümle eklendi.

Buna göre, SEDDK, belirlenen süre içinde sigorta prim teklifi alamayanların araçlarının, bulunduğu risk grubuna bakılmaksızın Riskli Sigortalılar Havuzu kapsamına alınmasına ve bunlara uygulanacak azami prim tutarlarına karar vermeye yetkili olacak.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme