Romanya Vizesi

Karadeniz ile sınırı olan Romanya Orta, Doğu ve Güneydoğu Avrupa'nın tam da kesişim noktasında yer almaktadır.

Gerek Avrupa ile sınır olması gerekse de Karadeniz’e olan sınırı ile önemli ülkelerden bir tanesidir. Tarihi açıdan da oldukça güzellikler bulunduran Romanya’ya gidebilmek için vize almalısınız. Romanya vizesi için de başvurunuzu bizzat kendiniz yapmalısınız. Sizin adınıza işlemler takip edilse de bizzat bulunmanız gereken haller söz konusudur. Romanya seyahat planlamanızı yaparken vize sürelerine dikkat etmelisiniz. Uçak biletinizin yanmamasını istiyorsanız da başvuru konusunda profesyonel destek almalısınız. Alacağınız destek hata ihtimalini en aza indirecek ve size güvenli şekilde vize almayı sağlayacaktır.

Romanya Vizesi Başvuru Şartları

Romanya’ya gitmek için almanız gereken vize için konsolosluğa ya da elçiliğe başvurmalısınız. Romanya vizesi başvuru şartları arasında ile etapta işlemlerin konsolosluk üzerinden yapılması gerektiğidir. Başvuru süreci içerisinde randevu almanız ve zamanında randevuya gitmeniz gerekecektir. Sizden talep edilen evrakları eksiksiz şekilde hazır hale getirdikten sonra başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Romanya vizesibaşvurunuzun istediğiniz şekilde çıkmasını istiyorsanız her evrakı özenle hazırlamalı ve mutlaka kurallara uygun hareket etmelisiniz. Sizden istenen bilgileri doğru şekilde ibraz etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Nitekim sizden istenene belgelerin doğru olup olmadığı araştırılmaktadır. Verilen bilgiler yapılan araştırmalarda yanlış olduğu tespit edilir ise başvurunuz doğrudan ret olur ve sonra ki başvurularda sorun yaşamanıza sebep olabilir.

Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkmaktadır?

Romanya’ya gidebilmek için almanız gereken Romanya vizesi 10 iş günü içerisinde netleşmektedir. Elbette bu süre birçok farklı etkene bağlı olarak değişebilmektedir. Sürelerde değişkenlik gösterebileceği için başvurunuzu seyahat planınıza 30 gün kala yapmanız daha güvenli olacaktır. Yapılan değerlendirmeleri doğrudan etkileyecek resmi tatiller de hesaba katılmalıdır. Romanya vizesialındıktan sonra seyahat planına göre hareket edilerek Romanya sınırlarına girebilirsiniz. Elbette vizeniz var diye Romanya’ya kesin giriş yapacağınız anlamı taşımaz. Giriş öncesi Romanya polisi ayrıca incelemelerde bulunarak girişinize dair onayı verecektir.

Romanya Vize Reddi

Vize işlemleri hem meşakkatli hem de özen isteyen bir yapıyı içermektedir. Her türlü evrakı doğru şekilde hazırlamanız ve eksiksiz şekilde beyan etmeniz gerekir. Sunduğunuz belgeler çerçevesinde yapılan değerlendirme vizenin onaylanıp onaylanmayacağını belirlemektedir. Nitekim başvuru esasına uymama neticesinde de ret cevabı alabilirsiniz. İstenilen belgelerden bir tanesi eksik olabilir ya da verilen belgelerde hata olabilir. Bu gibi durumlarda ret cevabı ile karşılaşabilirsiniz. Bazı durumlarda konsolosluk sizlere bilgi vererek düzenleme talebinde de bulunabilir. Yaşanabilecek olumsuzlukları da hesaba katarak destek aldığınızda emin olun rahat eden siz olursunuz.

Romanya Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle seyahat amacınıza göre vize türü belirlemeli ve vize türüne göre de işlem yapmalısınız. Romanya turistik vizesi kolay çıkıyor ticari vize zor çıkıyor diyerek turistik vize başvurusunda bulunmamalısınız. Hangi amaçla seyahat edecekseniz amaca yönelik başvuru yapmalısınız. Belki ilk etapta sorun yaşamayabilirsiniz. Hatta uçağa binip Romanya’ya dahi ulaşabilirsiniz. Fakat turistik amaçlı seyahat gerçekleştirip ticari amaçlı Romanya’da faaliyet göstermeniz oldukça risklidir. Yaşanabilecek olumsuzlukları hesaba katarak hareket etmeniz ve farklı seçeneklere yönelmemeniz sizin yararınıza olacaktır. Vize başvurularında esas kurallar değişmemekte ve bu kurallara göre değerlendirme yapılmaktadır. Sizde belirlenen evrak listesini eksiksiz şekilde tamamlayıp başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme