Rus uçağı düştü

Rusya'nın Soçi kentinden havalanan ve içinde 91 insanın bulunduğu uçak düştü. Uçağın enkazının Soçi'nin 1.5 kilometre açığında, denizde bulunduğunu duyurdu

Soçi'den havalanıp Suriye’nin Lazkiye kentine gitmekte olan Tupolev Tu-154 tipi uçakla iletişim kesildi. Bir süre sonra ise 8’i görevli 91 kişiyi taşıyan uçağın düştüğü açıklandı. Uçakta bakanlık personelinin bulunduğunu açıklayan Rusya Savunma Bakanlığı, uçağın enkazının Soçi’nin 1.5 kilometre açığında, denizde bulunduğunu duyurdu.

Rusya savunma bakanlığı uçağın enkazına Karadeniz'de 50 metre derinde ulaşıldığını açıkladı. 8'i mürettebat 92 kişinin bulunduğu TU-154 tipi uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra radarda kaybolduğu bildiriliyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü kazanın ardından ilk cesedin Soçi kıyılarına 6 kilometre uzaklıkta bulunduğunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre uçakta mürettebat, Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkilisi bulunuyor.

Rus basını ise, kazadan kurtulan olmadığını ileri sürdü. 

Bakmadan Geçme