• Haberler
  • Güncel
  • S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ulaşım çilesi

S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ulaşım çilesi

S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden şehir merkezine gelmek isteyen hasta ve hasta yakınları yetersiz toplu taşıma hizmetleri nedeniyle uzun süre otobüs beklemek zorunda kaldıklarını, otobüslerde ayakta sıkışarak yolculuk yaptıklarını belirterek, sefer sayılarının artırılması çağrısında bulundular. 

Van’ın kanayan yarası, bir türlü çözülemeyen toplu taşıma sorunu her geçen gün artarak devam ediyor. S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden şehir merkezine gelmek isteyen vatandaşlar, toplu taşımada ciddi sorunlarla karşı karışa kaldıklarını belirterek yetkililere seslenip sefer sayılarının artırılmasını istiyorlar.

Hastane önünden şehre hareket eden toplu taşıma araçlarının tıka basa doldurulup yolcuların şehir merkezine kadar sıkışarak yolculuk ettiklerini belirten vatandaşlar, zaman zaman hastane önünde 30-40 dakika beklemek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.  

S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ulaşım çilesi

Gazetemize konuşan bir vatandaş, "Sabahları, hastaneye giderken çok sıkıntı yaşıyoruz. Otobüs sefer sayıları yetersiz, otobüsler çok kalabalık oluyor. Bazen 30-40 dakika otobüs bekliyoruz. Oturma imkanı da bulunmuyor, ayakta gitmek zorunda kalıyoruz. Hastane dönüşünde de aynı sıkıntıları yaşıyoruz" dedi.

Diğer bir vatandaş ise, "Toplu taşıma araçlarıyla yolculuk etmek işkenceye döndü. Otobüsler çok dolu, ayakta gitmek zorunda kalıyoruz. Toplu taşıma araçları seferlerinin artırılması ve ek seferler konulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, Van Büyükşehir Belediyesi'nden hastane-şehir merkezi arasındaki toplu taşıma hatlarına ek seferler konulmasını talep etti. Vatandaşlar, mevcut durumun sıkıntı yaşattığını belirterek, birde yaz mevsiminde bulunmamızdan dolayı ter kokusunun insanları rahatsız ettiklerini belirterek, otobüslerin aşırı doluluğu sağlık sorunlarına da neden olmaktadır. Hastaneye gelen ve hastaneden dönen insanların bir takım rahatsızlıkları bulunmaktadır. Hastalar içerisinde bulaşıcı hastalığı olanlarda bulunuyor. Bu kadar iç, içe seyahat etmek insan sağlığı açısından sakıncalıdır. Otobüslerin istiap haddinden fazla yolcu alması sağlıklarını ve güvenliklerini olumsuz etkilediğini vurguladı.

S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ulaşım çilesi

Hastane-şehir merkezi arası toplu taşıma sorunun çözümü için ilgili kurumların koordineli çalışarak sorunu çözmeleri bekleniyor. Vatandaşlar, kalıcı çözüm bulunmasını ve mevcut sıkıntılardan kurtulmak istiyorlar. 

Bakmadan Geçme