• Haberler
  • Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan: Van mağduriyetin başkentidir

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan: Van mağduriyetin başkentidir

Van'ın uzun yıllardır hizmetlerden geri bırakıldığını söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, 'Van işsizlikte zirvededir. Van büyükşehir olmasına rağmen doktor konusunda yetersiz ve dışa bağımlıdır. Van'dan bir yere gitmek istesen ne uçuk nede bilet bulabilirsin. Van'da ki yetki sahiplerinin Van'a faydalı olma konusunda bir niyetleri ve gayretleri söz konusu değildir. Van mağduriyetin başkentidir' dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan: Van mağduriyetin başkentidir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van ve ülke gündemini gazetemize değerlendiren Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, şehir merkezinde yaşanan su sorununa değinerek, “İlimizde uzun süredir su kesintileri yaşanmaktadır. 21. Yüzyılda vatandaşlarımız ve esnaflarımız bidonlarla su taşıyarak ihtiyacını gidermeye çalışıyor. Tabiri caizse Van’ın caddeleri ve sokakları leş gibi kokuyor. VASKİ yöneticileri çare üretmek yerine bahane üretmektedir. Adeta ali kıran başkesen olmuşlar işi muhtar dövmeye kadar götürmüşlerdir. Milletin verdiği vergilerle maaşını alan VASKİ yöneticileri deri koltuklarda oturup millete ahkam kesmesin. VASKİ yöneticileri derhal değişmeliler her konuda yetersizdirler” diye konuştu.

“EKONOMİK KRİZ İNSANLARIN BELİNİ BÜKTÜ”

Ülkemizde son yapılan zamlardan sonra insanların ekonomik olarak çok sıkıntılı bir süreç geçirdiğini kaydeden İlhan, “Son yapılan zamlar toplumun büyük bir kesiminin alım gücünün düşmesine neden oldu. Ekonomik olarak zorda olan vatandaşların en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz olmasına neden olmuştur. Vatandaş ekmeğe muhtaç hale getirilmiştir. Van uzun yıllardır her türlü hizmetten geri bırakılmaktadır. Van'dan seçilen iktidar vekilleri hiç bir şekilde Van konusunda derdi olmayan mecliste ve partilerinde el kaldırmak dışında hiç bir etkisi olmayan içi boş vekillerdir. Van'da yerelde atadıkları kayyumları da Van'ın sorunlarından haberi olmayan görev süreleri boyunca kendi saltanatları dışında hiç bir amacı olmayan kimselerden oluşmaktadır. Van mağduriyetin başkentidir. Van işsizlikte zirvededir. Van büyükşehir olmasına rağmen doktor konusunda yetersiz ve dışa bağımlıdır. Van'dan bir yere gitmek istesen ne uçak nede bilet bulabirsin. Van'da ki yetki sahiplerinin Van'a faydalı olma konusunda bir niyetleri ve gayretleri söz konusu değildir. Çoğunun tek derdi servetlerine servet katmak, devletin imkanlarını babalarının malı gibi kullanıp buralardan istifade etmek olan içi boş yetkililerdir. Ne yazık ki tepkiler yetersizdir sorunlar karşısında çok daha büyük ve kitlesel tepkiler oluşturmak zorundayız bu şehirde yaşayanlara yapılanlar adeta zulümdür” ifadelerini kullandı.

Kaldırım işgalleri yıllar önce şehrimizin önemli sorunuydu. Uzun zamandır asgari seviyeye inen bu sorun son zamanlarda yeniden arttı. Kaldırımda faaliyet gösterenlere bir yer temin edilerek bu sorun ilimiz gündeminden bir an evvel düşürülmelidir konu aslında çok basittir yeter ki kararlılık gösterilsin.

“VASKİ YÖNETİMİ ACİLEN DEĞİŞMELİ”

Şehir merkezinde yaşanan su kesintilerinin insanları mağdur ettiğini belirten İlhan, “İlimizde uzun süredir su kesintileri yaşanmaktadır. 21. Yüzyılda vatandaşlarımız ve esnaflarımız bidonlarla su taşıyarak ihtiyacını gidermeye çalışıyor. Tabiri caizse Van’ın caddeleri ve sokakları leş gibi kokuyor. VASKİ yöneticileri çare üretmek yerine bahane üretmektedirler. Adeta ali kıran başkesen olmuşlar işi muhtar dövmeye kadar götürmüşlerdir. Milletin verdiği vergilerle maaşını alan VASKİ yöneticileri deri koltuklarda oturup millete ahkam kesmesin. VASKİ yöneticileri derhal değişmelidir her konuda yetersizdirler. VASKİ daha nereye kadar sorunları görmemezlikten gelecek? Bir an evvel insanlarımızın su ihtiyacı karşılanmalı. İlimizde yaşanan su sorunu giderilmelidir. Çözüm üretmekte aciz olan insanlar işgal ettikleri koltukları bırakmalıdır.  Normal vatandaşı bırakın bir muhtara bile tahammül edemeyen VASKİ yöneticilerinin biran evvel değişmesi gerekmektedir. Mevcut yönetimle herhangi bir görüşmemiz olmadı olmaz öncelikle buradan Sayın Valimize sesleniyorum. Derhal VASKİ yönetimini değiştirmelisiniz. Yeni bir müdür atanırsa ilk hafta gider görüşürüz” dedi.

“VAN’IN HAVAYOLU ULAŞIMINDAKİ SIKINTILARI DEVAM EDECEK”

Van’da uçak sefer sayılarının yetersizliği ve bilet fiyatlarının yüksekliğine değinen İlhan, “Van havayolu ulaşımında sıkıntılar yaşıyor ve ne yazık ki yaşamaya devam edecek. Başta THY olmak üzere havayolu şirketleri çok daha karlı destinasyonlara yönelmektedir. Ne yazık ki yetkililer her konuda olduğu gibi bu konuda da yetersizdir Van'ın ulaşım sorununun kökten çözülmesi için mutlaka hızlı trenin Van'a gelmesi gerekmektedir. Hızlı tren uçağa olan ihtiyacı da azaltacaktır. Sefer sayılarının artması için mutlaka kamuoyu baskısı arttırılmalıdır” diye konuştu.

 “VAN’IN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN HERKESİ PARTİMİZE DAVET EDİYORUM”

Gelecek Partisi ile birlikte Van’ın sorunlarını çözmek için çalışacaklarını kaydeden İlhan, “Gelecek Partisiyle ve toplumun büyük bir kesimiyle bir araya gelerek seçimleri kazanmak hedefimizdir. Bu anlamda ilk adımı geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisiyle bir araya gelerek attık. Van'ın sorunları karşısında zaman zaman ortak hareket edeceğiz. Saadet Partisi olarak elbette açıklamalarımız devam edecek. Gücümüz yettiğince Van'a sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu şehre bu şehrin insanına faydalı olmak en büyük gayemizdir. Yerel seçimlerde Van ve ilçelerde güçlü bir şekilde seçimlere gireceğiz ve iyi bir netice elde edeceğiz. Bu şehre faydalı olmak isteyen bu şehrin makus talihini değiştirmek isteyen herkesi Saadet Partisine davet ediyorum” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal’ın Hükümete yönelik eleştirileriyle ilgili konuşan İlhan, “Yeniden Refah Partisi, AKP'nin stepnesi konumundadır. Sözde eleştirirler, özde ise Erdoğan'ın kendilerine verdiği görevin dışına çıkamazlar. Yerel seçimlerde iyi bir sonuç olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme