Saadet ve Gelecek Partisi'nden güç birliği

Saadet ve Gelecek Partisi, Saadet Partisi adı altında birleşerek, TBMM'de grup kurduktan sonra Van'da da güç birliği yapıp birlikte yol alacaklar.

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, “Van’da Gelecek Partisi ile birlikte hareket ederek, ilimizin sorunlarına, problemlerine daha güçlü bir şekilde çare aramaya devam edeceğiz” dedi.

Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, “Bundan sonra genelde olduğu gibi yerelde de her konuda, ilimizin kronikleşmiş sorunlarını çözmek için Saadet Partisi ile birlikte mücadele edeceğiz. Biz artık yolumuza başka metotlarla, başka ittifaklarla devam edeceğiz. Van’da yerel seçimlerde Saadet Partisi ile yapmış olduğumuz ittifak sayesinde belediyeleri kazanacağız” diye konuştu.

Gelecek Partisi Van İl Başkanlığında yapılan ortak basın toplantısına Özay İlhan ve Abdulhekim Karabıyık’ın yanı sıra ilçe başkanları ile partililer katıldı.

“Gelecek Partisi ve Saadet Partisi grubu Meclis’e güç kattı”

Toplantıda ilk söz alan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “Seçimlerin üzerinden yaklaşık 2 ay geçti. 2 aylık zaman zarfında ülkemiz her anlamda ekonomik buhrana, çöküntüye, bunun yanında insanların her an hayatlarında mutsuz olduğu bir noktaya doğru gitmektedir. Bu bağlamda yıllardır ülkemizde muhalefet partilerine çeşitli eleştiriler yöneltiliyor. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi olarak vatandaşlarımızın dertlerine, problemlerine çare olmak adına başta sayın genel başkanımız Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu nezdinde tüm teşkilatlarımızın gayretiyle Meclis’te grup kurduk. Şuan ciddi bir şekilde çalışıyorlar. Malum bildiğiniz üzere Meclis tatil edildi ama inanın ki Meclis tatil edilinceye kadar olan süre zarfında Saadet Partisi ve Gelecek Partisi grubu emeklilere yapılan zam konusunda Meclis’te önerge verdi. Seyyanen 8 bin 77 lira zam teklifinde bulundu fakat mevcut iktidar partisi ve ortakları tarafından reddedildi. Bunun yanında yine başıboş sokak köpekleri sorunu ciddi boyutlara ulaştı. 21 Temmuz Cuma günü bir çocuğa köpek saldırdı. Bu konuda girişimde bulunuldu. Saadet ve Gelecek Partisi olarak insanları bıktıran vergi ve harç artışları konusunda araştırma yapılması için önerge verdik. Buna benzer çalışmaların yanında tatil olan Meclisi acil toplanmaya davet ettik ve 25 Temmuz Salı günü Gazi Meclisimiz yeniden toplanacak. 3 günlük süre zarfında bu denli çalışmaları yapan grubumuz ülkemiz için büyük bir şanstır. Ülkemizde iktidarın değişmesi içinde önemli bir katkı sunacağı gerçektir. Ülkemizde yalanla, dolanla,her gün çıkan petrolle, doğalgazla, varlığı, yokluğu belli olmayan Togg’la ülke insanımız aldatılmış, kandırılmış, geldiğimiz noktada mazot ve benzin 35 lirayı aşmış, birçok insanımız evine ekmek götüremez duruma gelmiştir. Kaldı ki bugün ilimizde ekmek fiyatları yüzde 50 oranında zamlanmıştır. Bizde Türkiye genelinde nasıl birliktelik yapılmışsa Van’da Gelecek Partisi ile birlikte hareket ederek, ilimizin, memleketimizin sorunlarına, problemlerine daha güçlü bir şekilde çare aramaya devam edeceğiz” dedi.

“Saadet Partisi ile birlikte Van’da daha çok güçlenerek yolumuza devam edeceğiz”

Daha sonra konuşan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, “Bundan sonra genelde olduğu gibi yerelde de her konuda, ilimizin kronikleşmiş sorunlarını çözmek için Saadet Partisi ile birlikte mücadele edeceğiz. 12 Temmuz tarihinde Saadet Partisi ve Gelecek Partisinin Meclis’te gruba katılma fırsatı bulduk. Çok heyecanlanıp gururlandık. Çok güçlü bir muhalefet oluştuğunu söyleyebilirim. İnşallah bundan sonra Saadet Partisi ile birlikte Van’da daha çok güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Şuan ülkemiz öyle bir hal almış ki neresinden başlayacağımıza şaşırdık. Özellikle ekonomik kriz artık fren tutmuyor. 23 yıldır ülkeyi yöneten iktidar partisi adeta freni boşalmış bir kamyon gibi her gün tüm ürünlerde zam yaparak bir yere tosluyor. Beraberinde milyonlarca insanın hayatını olumsuz yönden etkiliyor. Son 4-5 yıldır ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor. Benzinin litresi 1 ay önce 17 liradan satılırken bugün 35 lirayı geçti. Düne kadar 4 liraya satılan ekmek bugün 6 lira oldu. Fırıncılar girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı 6 liranın kendilerini kurtarmadığını söylüyor” diye konuştu.

“Zulme, vebale ortak olmadık”

Karabıyık açıklamasının devamında “2024 yılının Mart ayında yerel seçimleri yapacağız. Türkiye bu seçimlere odaklandı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapmış olduğumuz seçimlerde beklediğimiz sonucu alamadık ama bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, biz vicdanen rahatız. Oy vermedik, bu zulme, vebale ortak olmadık. Bu zulme, vebale, zamlara, antidemokratik uygulamaların vebali iktidar partisine oy veren yüzde 52’lik kitlenin boynundadır. Dolayısıyla bunu açık ve net söylüyorum. AK Parti’ye oy veren vatandaşlar elimiz kırılsaydı da vermeseydim. Ya kardeşim bir değil iki değil 15 seçimdir oy veriyorsunuz. Mümin insan iki defa aynı yerden ısırılmaz. Bir oy verdiniz baktınız ki zamlar var, kayyum var, baskı ve sindirme var. O zaman oy vermeyin. Gidip bir daha da veriyorsun. Mademki siz oy verip seçtiniz sonuçlarına da katlanacaksınız. AK Parti’ye oy veren yüzde 52’lik kitlenin isyan etmeye hakkı yok. Allah’a şükür AK Parti’ye oy vermeyen yüzde 48’lik kitle olarak vicdanen rahatız” ifadelerine yer verdi.

“İttifak sayesinde Van’da belediyeleri kazanacağız”

Karabıyık son olarak şunları söyledi; “Yerel seçimlerde her şey istedikleri gibi olmayacak. Geçtiğimiz seçimlerde AK Parti Van’da 4 ilçede seçimi bıçak sırtında alabilmiştir. Hangi baskılarla, yollarla alındığını çok iyi biliyoruz. Önümüzdeki seçimlerde o 4 ilçeyi de alamayacaklar. Saadet ve Gelecek Partisi’nin tabanı belli, şuana kadar oy aldıkları kitle belli, biz AK Parti’nin tabanından oy alıyoruz ve bahsettiğim 4 ilçede kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. AK Parti bundan sonra o ilçelerde de belediyeleri alamayacak. Biz artık yolumuza başka metotlarla, başka ittifaklarla devam edeceğiz. Van’da yerel seçimlerde Saadet Partisi ile yapmış olduğumuz ittifak sayesinde belediyeleri kazanacağız. Kayyum ucubesinden kurtulmamız lazım. Yıllardır Van gibi bir şehrin altyapı ve üst yapı sorunu, ekonomik sorunu, su sorunu, yönetim sorunu bulunmaktadır. Çözülen bir tek sorun yok. Van her geçen gün sorunlar yumağı oluyor. Bakın son seçimde iktidar partisinin 3 olan vekil sayısı 2’ye düştü. AK Parti Van’da artık kan kaybediyor. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin kardeşliği hayırlı, uğurlu olsun.  Geleceğimiz mübarek olsun, Saadet’le huzur Gelecek, Saadet’le bereket Gelecek, Saadet’le kardeşlik Gelecek. Saadet Partisi yönetimine ve Gelecek Partimizin kıymetli yöneticilerine teşekkür ediyorum.”

“Ülkemizde her alanda sorunlar yaşanmaktadır”

Son olarak ortak açıklamayı okuyan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan , “28 Mayıs seçimlerinin üzerinden yaklaşık 2 ay geçti bu zaman zarfında ülkemizde iğneden ipliğe her şeye zam geldi ve ardı arkası gelmeyen zamlar gelmeye devam ediyor. Türk lirası dünyada ki tüm para birimleri karşısında en fazla değer kaybeden para birimi oldu. 55 gün gibi kısa bir süre zarfında Türk Lirası %50 değer kaybederek rekor kırmıştır. Vergiler, harçlar, cezalar artmış milletin üzerine büyük bir yük binmiştir. Kur Korumalı faiz adı altında bir yılda tüm kamu görevlilerine ödenen maaştan daha fazla zenginlere faiz parası ödenmiştir. AKP iktidarında zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olması adına her türlü gayret gösterilmiştir. Son olarak geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan, Katar ve BAE ziyareti için yola çıkarken ülkemiz varlıklarını satmak için sözlükten asset kelimesini keşfeden iktidar, biz neyi satıp neyi satmayacağımızı iyi biliriz diyerek ülkenin varlıklarını sattıklarını itiraf etmiştir. Türkiye her yönüyle fakirleşen, borç ve faiz sarmalına girmiş, paradan para kazanan azınlıkların lüks ve şatafat içinde yaşadığı emeğiyle çalışanların evine ekmek götürmekte zorlandığı bir ülke haline getirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

“Van’da son günlerde artarak devam eden su kesintileri vatandaşlarımızı bezdirmiş durumdadır”

İlhan, ortak açıklamanın devamında “Bugün Van’da ekmek fiyatları %50 artmış, günlük evine 10 ekmek götüren bir ailenin aylık ekmek parası 600 TL artmıştır geçim sıkıntısı her geçen gün daha da etkisini hissettirmiştir. Geldiğimiz noktada Türkiye ekonomik olarak çökmüş durumdadır! Van ülkemizde yaşanan sıkıntıları çok daha fazla hisseden bir şehir konumundadır.  Geçim sıkıntısının her geçen gün arttığı ilimizden umudunu kesen vatandaşlarımız batı illerine göç etmektedir. Van ekonomik sıkıntıların yanında ulaşım sıkıntısı, su sıkıntısı ve bilet sıkıntısı yaşayan kendine has sıkıntıların olduğu bir ildir. Van’dan birçok ile uçak bulunmamakta, uçak bulunsa bilet bulunmamakta, bilet bulunsa çok yüksek fiyatlardadır. Van’dan bir hasta Ankara’ya, İstanbul’a, İzmir’e gitmek istese ne uçak var ne bilet var insanlarımız mağdur durumdadır. Van’da son günlerde artarak devam eden su kesintileri vatandaşlarımızı bezdirmiş durumdadır. Van çevreyolu Türkiye tarihinin en uzun süredir yapılamayan yolu olarak tarihe geçmiştir. Defalarca söz verilmesine rağmen çevreyolu bir türlü yapılmamış ve yapılmamakta ısrar edilmektedir. Saadet ve Gelecek Partileri Van İl Başkanlıkları olarak sözde yöneticileri çağrıda bulunuyoruz. Van’a uçak seferleri derhal arttırılmalıdır ve fiyatlar normalleştirilmelidir. Van’da yaşanan su sıkıntıları konusunda derhal gerekli tedbirler alınmalıdır. Van Çevreyolu konusunda Vali Ozan Balcı 2023 yılında çevreyolu bitecek diye beyanda bulundu fakat biteceğine yönelik hiçbir emare göremiyoruz” dedi. BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme