• Haberler
  • Ekonomi
  • Sadece emeklilere verilecek: 7500 lira alan emeklilere büyük fırsat!

Sadece emeklilere verilecek: 7500 lira alan emeklilere büyük fırsat!

Yüksek enflasyon ortamında geçinmeye çalışan emekliler, aldıkları 7 bin 500 liralık maaşlarla faturaları ödemekte zorlanıyordu. Hükümet bu konuya yeni bir çare bulurken, bir kartın basılacağı ve sadece emeklilere dağıtılacağı açıklandı. Bu karta başvuru yapan vatandaşlar ise elektrik, su ve doğalgaz faturalarına artık daha az ödeme yapacak.

Sadece emeklilere verilecek: 7500 lira alan emeklilere büyük fırsat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enflasyonun etkisiyle geçim mücadelesi veren emekliler için hükümetten önemli bir destek haberi geldi. Emekliler, aldıkları 7 bin 500 liralık maaşlarla günlük yaşam giderlerini karşılamakta zorlanıyordu.

Hükümet, bu zorluklara çözüm oluşturmak amacıyla özel bir kartın dağıtımını yapacak. Sadece emeklilere yönelik dağıtılacak bu kart sayesinde, vatandaşlar elektrik, su ve doğalgaz faturalarında daha az ödeme yapma imkanına sahip olacak. Bu adım, emeklilerin mali yüklerini azaltmayı ve yaşamlarını biraz daha rahatlatabilmeyi amaçlıyor.

Emekli Kartı sahipleri, elektrik, su ve doğalgaz faturalarını peşin ödemelerinde %10 indirimden yararlanabilecek. Böylece bu temel ihtiyaçların maliyeti azalmış olacak. Ayrıca kart, tiyatro ve sinema bileti alımlarında da %10'luk indirime imkan tanıyor. Böylece emekliler kültür ve sanat faaliyetlerine daha uygun fiyatlarla katılabilecek.

Öte yandan, eczane alışverişlerinde de Emekli Kartı avantaj sağlayacak. 100 TL ve üzeri eczane harcamalarında %10'luk indirim uygulanacak. Böylece ilaç giderleri de azalmış olacak. Kart aynı zamanda DenizBank şubelerinden çekilecek nakit avanslarında da avantajlı koşullar sunacak.

Emekli Kartı başvuruları Açıkdeniz İnternet Bankacılığı veya DenizBank şubeleri aracılığıyla yapılabilecek. Kart sahiplerine pek çok alanda indirimlerin yanı sıra, bonus puanlar da birikebilecek. Böylece emekliler hem hayat pahalılığından korunmuş, hem de keyifli etkinliklere daha uygun fiyatlarla katılma imkanı bulmuş olacak.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme