Sahipsizlik bu takımın kaderi olmamalı

Rıdvan Can yazdı...

Sahipsizlik bu şehrin ve takımının kaderi olmamalı. Köşe yazıma böyle talihsiz bir giriş yapmak istemezdim; fakat her sezon başında olduğu gibi bu sezon başında da yaşanan yönetim krizi, olumsuzluklar ve kulübün geldiği nokta maalesef bizleri bu "Sahipsizlik" cümlesini tekrardan yazmaya mecbur bıraktı.

Malumunuz 20 Temmuz'da Vanspor'un kongresi vardı. Herkes gibi bizlerde nasıl bir kongre olacağını Vanspor'un geleceğine yön verecek nasıl bir yönetimin oluşacağını merakla bekliyorduk. Kongre günü geldi. Bizlerde o gün kongrenin yapılacağı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi salonundaki yerimizi aldık.

Kongre öncesi salon boş 50'ye yakın taraftar ve eski yönetimden üç beş üye bir kaç basın mensubu haricinde ne iş insanları, ne ilin yetkilileri nede spor kamuoyu yani anlayacağınız sosyal medya üzerinden 'Vanspor'a sahip çıkalım' paylaşımı yapanlardan kimse yoktu. Alışık olduğumuz gibi çoğunluk sağlanamaması sebebiyle kongre gerçekleşmedi. Zaten kongre öncesi kongrenin olmayacağını biliyordum ve yakın dostlarımla da paylaştım ve yanıltmadık.

Maalesef kongrede yalnız bırakılan şehrin tek profesyonel futbol kulübü Vanspor'a sahip çıkması gerekenler bir önceki gece sosyal medya üzerinden adeta bir birleri ile yarış içindeydiler. Keşke sosyal medya üzerinden değilde kongreye gelerek takımı sahiplenmiş olsaydılar. Neyse  memleketin kaderi bu yapacak bir şey yok…

Dost acı söyler, kimse kusura bakmasın şehrin takımına sosyal medya üzerinden değil, gerçek anlamda sahip çıkmaktır. Vanspor Van'ın markası değeridir. Türk futbolunun köklü dört büyük takımlarından Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un ardından ülkenin her bölgesinde taraftar potansiyeli olan tek takım Vanspor'dur.

Başlıkta belirttiğim gibi "sahipsizlik bu takımın Kaderi olmamalı"

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DEĞİL, GERÇEKTEN SAHİP ÇIKALIM

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımları bir kenara bırakıp samimiyseniz gelin elinizi taşın altına koyun ve gerçek anlamda şehrin takımına sahip çıkalım gücü yeten maddi yetmeyen manevi anlamda destek çıksın. Vanspor'u kaderiyle başbaşa bırakmayın. Önemli olan, Vanspor'un iyi gününde değil, kötü ve zor gününde yanında olmaktır. O yüzden Vanspor'a maddi destek kadar manevi destek şarttır. Gün; birlik, beraberlik günüdür. Vanspor'un zarar göreceği itibarının zedeleyecek, kısır çekişmelerden, takımı olumsuz etkileyecek açıklamalardan ve art niyetli yaklaşımlardan uzak tutmalıyız. Bizler yine iyi tarafından bakıp ilin tek profesyonel takımı temsilcimiz Vanspor'un yok olmaması ve itibarının daha fazla zedelenmemesi için herkese buradan çağrımızı yapalım; Başta Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Ozan Balcı, olmak üzere, ilçe belediyeleri, şehrin ileri gelenleri, yöneticileri, iş insanları, siyasiler, parti temsilcileri, eski kulüp başkan yöneticileri ve spor kamuoyunu 1 Ağustos'ta yapılacak kongrede Vanspor'un yanında görmek en büyük arzumuzdur. 1 Ağustos'ta bizler her zaman olduğu gibi yine Vanspor'un yanında olacağız. Ve o gün yapılacak kongrede ilimizin marka değeri Vanspor’umuzun sahipsiz bırakılmayacağına inanıyorum…

Başka Vanspor Yok…

Kalın Sağlıcakla...

Bakmadan Geçme