Şair Yazar Ümit Kayaçelebi sevenleriyle buluşuyor

Van'ın hafızasını, kültür sanatını genç nesillere aktarıp örf adet geleneklerini unutturmamak nesiller boyu yaşatmak için insanüstü gayretle çaba sarf eden duayen araştırmacı, gazeteci, yazar, şair Ümit Kayaçelebi, Van Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında 3 Temmuz Çarşamba günü Van İl Halk Kütüphanesinde sevenleriyle buluşarak nostalji yaşatıp eski Van'ı anlatacak. 

Van'ın kültür sanat ve tarihine adanmış bir ömür yaşayan Ümit Kayaçelebi, 3 Temmuz Çarşamba günü saat 14:00'da Van İl Halk Kütüphanesi'nde sevenleriyle bir araya gelecek. Van Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek bu özel programda eski Van'ın görünmeyen yüzünü dinleyicileriyle paylaşacak.
Ümit Kayaçelebi, Van'ın hafızasının canlı tutulması yönünde yıllardır azimle çalışan gazeteci, yazar, şair kimliğiyle Van'ın kültürel mirasının araştırılıp, gün yüzüne çıkarılarak gelecek nesillere aktarılmasında elinden gelen gayreti gösteren "Van'da duayen araştırmacı" olarak tanımlanan Kayaçelebi, 3 Temmuz'da gerçekleşecek etkinlikte, Van'ın unutulmaya yüz tutmuş adetleri, gelenekleri, örfleri tarihsel ve kültürel özelliklerini ayrıntılı bir şekilde izleyicileriyle paylaşacak.

Etkinlikte, Van'ın geçmişten gelen zengin kültürel mirasına ışık tutulacak. Kayaçelebi,  sevenlerine Van’ı anlatarak, mimari yapısını, halkın gündelik yaşam alışkanlıklarını, gelenek ve göreneklerini dinleyicileriyle paylaşacak. Ayrıca, Van'ın doğal güzellikleri, el sanatları ve mutfak kültürü hakkında da bilgiler verecek.
Van Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleşecek bu etkinlik, Van'ın kültürel mirasının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz ediyor. Kayaçelebi yılların vermiş olduğu zengin bilgi birikimiyle aktaracağı bu özel sunum, Van sevdalıları için kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak öne çıkıyor.

Eski Van’a Doğru Bir Yolculuk etkinliğiyle sevenleriyle buluşacağını belirten Kayaçelebi, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Van Kültür Yolu Festivali etkinliklerine katılarak eski Van’a yolculuk yapacağız. 3 Temmuz Çarşamba günü saat 14:00’da tüm ilgilileri, geçmişte yaşananları merak edenleri Van İl Halk Kütüphanesine bekliyorum” dedi. 

Bakmadan Geçme