Şair yazar Yaşar Adıyaman için veda yemeği

Van Şair ve Yazarlar Birliği yönetim kurulu üyeleri Kayseri'ye tayini çıkan şair yazar Yaşar Adıyaman için veda yemeği düzenledi.

Evren Doğruer

Van’ın kültür ve sanatını yaşatmak için gece gündüz çalışan Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman için veda yemeği düzenlendi. Yemeğe Erdal Şahin, Menduh Bayezit, Leyla Mihrinaz Engin, Ümit Kayaçelebi, Lokman Tekin, Erkan Düz ve Fuat Arpa katıldı. Şair yazar Yaşar Adıyaman, Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanlığı görevini Leyla Mihrinaz Engin’e devretti.

“Birçok başarılı çalışma gerçekleştirdik”

Etkinlikte konuşan Yaşar Adıyaman, “Van Şair Yazarlar Birliği öncülüğünde şahsıma düzenlenen veda yemeğine katılan, bu toplantıyı organize eden değerli dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.  Yaklaşık altı yıldır Van'da sanat, kültür, edebiyat sosyal ve iyilik projelerini hep birlikte gerçekleştirdiğimiz VAYAB yönetimi ve üyeleri ile birlikte kültürel çalışmalara ivme kazandırdık. Bu ulvi yolda etkili ve başarılı çalışmaları hep birlikte gerçekleştirdik.  Beş yıllık faaliyet planları içerisinde; Van geneli başta olmak üzere bir çok il ve ilçelere yaklaşık 60 Bin kitabı okura ücretsiz bir şekilde ulaştırdık.  Beş bin öğrenciye giyim ve kırtasiye desteği verdik. Pandemi döneminde on öğrenciye tablet hediye ettik.  Her Ramazan ayında 100 aileye gıda desteği verdik.  İki bin kız öğrenciye eğitimde eşitsizliği gidermek adına maddi manevi destek verdik.  Van'ın 100. yıl münasebeti ile Tuşba Belediyesi'nin sponsorluğunda ilk kez ulusal anlamda şiir yarışması düzenledik.  Van Şair Yazarlar Birliği ve Vansesi Gazetesi ile kentimizde Mavi Şehrin Kalemleri edebiyat sayfasını 233 haftadır yayınlamaktayız. Pandemi döneminde insanlara psikolojik ve maddi destekler kapsamında, başta şiirlerden oluşan klipler düzenledik. Akabinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı, çocuklar kitap desteği verdik. Öğretmenime mektup var şiir ve öykü yarışması düzenledik.  Geleneksel şiir ve öykü yarışması düzenledik.  Elazığ depremi için giyim, gıda, kırtasiye ve psikolojik destek sağlayacak bir dizi yardımda bulunduk.   İzmir üşümesin kampanyası ile ahde vefa örneği sergileyerek 100 battaniye ve gıda giyim desteği kampanyası düzenledik.  İl genelinde 120 farklı etkinlik ve programlar yaptık” dedi.

“Emek veren, katkı sunan herkese teşekkür ederim”

Çalışmalarında herkesin emek verdiğini belirten şair yazar Yaşar Adıyaman, Birçok kütüphane kurduk. Birçok kütüphaneye destek verdik.  Okur yazar buluşmaları adı altında liselerde öğrencilerle buluştuk, seminer verdik. Kente değer katan insanlar ile bir araya gelerek kentin geleceği ile ilgili projeler sunduk.  Eski Van Devlet hastanesi yerinin yeşil alan olarak kalması yönünde destek verdik.  Kurum müdür ve amirleri ile bir araya gelerek kurumsal iletişim ve kurumsal kimlik değerleri üzerine seminerler ve programlar düzenledik. Madde bağımlılığı başta olmak üzere kentin geleceği konulu çalışmalar yaptık.  Liselere giriş sınavı için yaklaşık beş bin öğrenciye motivasyon ve başarı seminerleri verdik.  Özel hafta ve günlerde lösemi, Sma, gibi hastalarımıza maddi manevi destek verdik. Gevaş ilçesinde VAYAB adına yaptığımız anıt mezar ve Van Yüzüncü yıl Üniversitesi kitaplık ve oyuncak hediye bölümüne katkı sunduk. Köy Kütüphaneleri, köy kitaplıkları ve kıraathane kitaplıkları kurduk.  Van Gölü kirlenmesin etkinliği ile yüzlerce gönüllü ile Van gölü kıyısında çöp toplama etkinliği düzenledik. Yapılan bu tür etkinliklere de katılım sağladık.  Van kentimizi temsil etmek adına il dışında yapılan fuarlara, seminerlere ve programlara katılım sağladık.  Yazar ve şairlerimize imza günü etkinlikleri başta olmak üzere maddi ve manevi hizmetler sunduk.  Kitap okuma programları, felsefe programları ve nitelikli programları belli periyotlarla düzenledik.  Sosyal platformlarda ve dijital ortamlarda söyleşi etkinlikleri ve nitelikli programlar yaptık.  Van Şair Yazarlar Birliği ve Mavi Şehrin Kalemleri Antoliji kitapları çıkardık. Bu faaliyetleri Van Şair ve Yazarlar Birliği üyeleri ve yönetimi olarak gerçekleştirdik.  Emek veren katkı sunan herkese şükranlarımızı borç bilirim" dedi.

“VAYAB yönetimine başarılar diliyorum”

Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanlığı görevini Leyla Mihrinaz Engin’e devreden Yaşar Adıyaman, “Bugünde bu veda yemeğinin düzenlenmesinde; Erdal Şahin, Menduh Bayezit, Leyla Mihrinaz Engin, Ümit Kayaçelebi, Lokman Tekin, Erkan Düz ve Fuat Arpa hocalarımıza ve uzaktan yakından destek veren ve hep yanımızda olan Necla Arpa Gülaçar ve Müştehir Karakaya hocalarımıza teşekkür ederim.  VAYAB'ta yeni bir başlangıç adına dönem başkanlığını üstlenen Leyla Mihrinaz Engin hocamıza teşekkür eder, başarılar diliyorum.  VAYAB yönetimi olarak her zaman yanınızda olacağımı destek vereceğimin bilinmesini isterim.  Ayrıca veda yemeği akabinde yapılan VAYAB yönetimi toplantısında Vana kültürel ve sanatsal değerler adına platformumuzun daha güçlü bir ses ile yoluna devam etmesi beni gelecek adına hem umutlandırdı hemde mutlu etti. Bunun içinde kalemdaş dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.  Van Şair Yazarlar Birliği Güldestesi -2 çok yakında okuyucu ile buluşturmanın heyecanı içinde olmanın müjdesini vermekte bana düştü. Bunun için destek veren katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Van Şair Yazarlar Birliği Başkanı Leyla Mihrinaz Engin, Van Şair Yazarlar Birliği Yönetim kurulu üyeleri;  Erdal Şahin, Menduh Bayezit, Ümit Kayaçelebi, Lokman Tekin, Erkan Düz,Fuat Arpa, Necla Arpa Gülaçar, Müştehir Karakaya ve üyelere yeni dönemde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yaşar Adıyaman gecenin anlam ve önemini binaen sürpriz yaparak yılın babalar günü özel ödülünü Prof. Dr Erkan Düz’e takdim ederken, onursal başkanlık plaketini Ümit Kayaçelebi’ye verdi. VAYAB yönetimi Yaşar Adıyaman yaptığı çalışmalar anısına plaket ve hediyeler takdim etti.

Bakmadan Geçme