• Haberler
  • Güncel
  • şair yazar Yaşar Adıyaman: Van'da kitap fuarları düzenlenmeli

şair yazar Yaşar Adıyaman: Van'da kitap fuarları düzenlenmeli

İl dışında birçok kitap fuarına katılarak Van'ı en iyi şekilde temsil eden Van Şair ve Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı, Simer Yayınevi Koordinatörü şair yazar Yaşar Adıyaman, Vali Ozan Balcı'ya seslenerek, 'Sayın Valim göreve geldiğinizden beri her platformda kitap okumanın önemine vurgu yaparak hemşehrilerimize kitap hediye ettiniz. Bu zamana kadar 2 milyondan fazla kitap dağıttınız. Bu çalışmalarınızı kıymetli buluyor ilimizde kitap fuarının düzenlenmesini talep ediyoruz. Maalesef Van'ımız kitap okuma sayısında istediği yerde değil. İlimizde kitap okumayı yaygınlaştırmalıyız' dedi.

Burhan Ergin

İlin kültür ve sanatına yaptığı çalışmalarla isminden sıkça söz ettiren Simer Yayınevi Koordinatörü şair yazar Yaşar Adıyaman yetkililere seslenerek Van’da önemli bir eksikliği giderip kitap fuarlarının düzenlenmesi, Van’ın geleceği açısından son derece öneme haiz olduğunu kaydetti.

Adıyaman, düzenlenecek kitap fuarı için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Van Şair ve Yazarlar Birliği olarak kitap fuarına her türlü desteği sunmaya hazırız. Yeter ki Van’ımızda kitap fuarları düzenlensin. İnsanlar kitap okumanın ne kadar önemli olduğunun farkına varsın. Kitap insanların en iyi dostudur, arkadaşıdır, sırdaşıdır. Van’ımıza kültürel anlamda çok büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Yetkilere sesleniyoruz. Kitap fuarı yapılması elzem bir konudur. Yıl içerisinde birçok ilçede fuarlar yapılıyor ilçelerin tanıtımı noktasında inanılmaz güzel işler yapılıyor” dedi.  

“Van’da bir türlü kitap fuarı düzenlenemedi”

Adıyaman açıklamasının devamında, “Van ile ilgili nerdeyse gittiğimiz her fuarda bize sorulan soru Van Kitap Fuarı neden yapılmıyor. 2015-2022 yılları arasında Van'da birçok faaliyette bulundum. Van Şair ve Yazarlar Birliği kurucu başkanı olarak 120 çeşitli proğram ve 100 Bin kitap dağıtımına katkı sunduk. Son yıllarda Van’ı kültür, sanat ve edebiyat alanında ileriye taşıyamadığımız bariz bir şekilde ortadadır. Van Kitap Fuarı yapılmaması bunun en büyük örneği olarak karşımızda duruyor. Simer Yayınevi ile birlikte yılda en az 30 fuara katılıyorum. Komşu ilçemiz Tatvan'da fuar yapıldı. Geçen haftada Bitlis Kitap Fuarı yapıldı. Van büyükşehir ve geçmişi kadim bir kültüre dayanmaktadır neden kitap fuarı yapılmıyor. Van'da birkaç ayda bir fuar yapılıyor neden insana değer katacak kitap fuarı yapılmıyor. 2018 yılından sonra Van’da üç vali ve üç belediye başkan vekili değişti. Ama Van'da kitap fuarı yapılmaması konusu değişmedi.  Bunu üç valimize konuşma aralarında sormuştum. Sayın valimiz Ozan Balcı bir değil iki tane yapılması gerekir demişti. Ama hala bir tane bile yapılmadı. Bizler Van'a değer katacak olan kitap fuarlarının bir değil birden çok ve ilçelerde de yapılmasını istiyoruz. Kitap dağıtmak güzel birşey ama emin olun ki fuar yapmak bundan daha güzel bir etkinlik. Van Şair ve Yazarlar Birliği olarak fuarlara katkı sunacağız. Yeter ki fuar yapılsın. Van’ımıza kültürel anlamda çok büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Kitap fuarı yapılması elzem bir konudur.  Yıl içerisinde birçok ilçede fuarlar yapılıyor ilçelerin tanıtımı noktasında inanılmaz güzel işler yapılıyor. Mesela Yozgat'ın Sorgun ilçesi Sorgun kitap fuarı çok güzel geçti Tokat Merzifon kitap fuarında yer bulamıyoruz. Gaziantep Nizip çok güzel geçti.  Gaziantep’te ilçe fuarları ile birlikte yılda neresinden bakarsanız bakın beş fuar yapılıyor. Van'da sadece geçen sene Başkale kitap günleri yapıldı. İnanılmaz şekilde ilgi gördü. Van'da kitap fuarı neden yapılmıyor. Bizler bunu eleştirel anlamda sormuyoruz. Yapılması Van'a çok büyük katkılar sunacağına inandığımız için soruyoruz. Kentimizin her anlamda tanıtımına katkı sunacak olan en büyük çalışma kitap fuarı olduğuna inanıyoruz.  Kitap fuarı yapılırsa bizlerde katkı sunacağız” dedi.

 

Bakmadan Geçme