Sakatat fiyatları cep yakıyor

Kırmızı et ve beyaz et fiyatlarında yaşanan artışlardan sonra sakatata yönelen vatandaşlar sakatat fiyatlarındaki artıştan dolayı sakatat da alamaz duruma geldiler.

Burhan Ergin

Kırmızı et ve beyaz ete yapılan zamlardan sonra kelle, dalak, ciğer, böbrek, yürek, beyin, işkembe gibi sakatat ürünlerinin fiyatları arttı. 

Gazetemize konuşan Sakatatçılar Çarşısı esnafları vatandaşların alım gücünün iyice düştüğünü belirterek, "Geçmişte pek rağbet görmeyen kelle, dalak, ciğer, böbrek, yürek, işkembe gibi sakatat ürünleri son zamanlarda artan et fiyatlarından dolayı rağbet görmeye başladı ancak vatandaşlarımız fiyat artışlarından dolayı istediği kadar alamıyor. Ciğerin kilosunu 110, böbrek 35, yürek 70, pöçük 100, mumbar 30, kelle eti 120, ayak 30, koyun kelle 35, koyun ciğeri 120, dalak 40 liradan satışa sunuluyor. Fiyat artışlarından dolayı vatandaşın alım gücü düştü, bizde uygun fiyata satış yapmak istiyoruz ancak girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle masrafımızı çıkarmak için fiyatları arttırmak zorunda kalıyoruz” diye konuştular.

Vatandaşlar ise yetkililerin fiyat artışlarını düşürecek adımlar atması gerektiğini belirterek, "Ülkemizde yaşanan fiyat artışları tüm ürünlere yansıdı. Et fiyatlarındaki artışların ardından şimdide sakatat ürünlerine yüzde yüzlük zam yapıldı. 10 yıl önce sakatat ürünleri ilgi görmezken şuan insanlar alamıyor. Yetkililer vatandaşların alım gücünü arttıracak adımlar atmalı" şeklinde konuştular.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme