• Haberler
  • SALDIRGANIN POLİS OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

SALDIRGANIN POLİS OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenlendi.Ankara Çankaya'da bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) düzenlenen saldırıda saldırgan özel harekat polislerinin operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde katıldığı resim sergisinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırgan Özel Harekat polisleri tarafından etkisiz hale getirilirken saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov, Çankaya Belediyesi ile Rusya Büyükelçiliğinin ortaklaşa düzenlediği “Gezgin Gözüyle Kaliningrad’dan Kamçatka’ya Rusya” isimli sergide açılış konuşmasını gerçekleştirdiği sırada merkeze kendisini polis olarak tanıtarak girdiği iddia edilen 1.70 boylarında, siyah pardesülü, esmer bir şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve Özel Harekat polisleri gönderildi. Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne operasyon gerçekleştiren Özel Harekat polisleri saldırıyı gerçekleştiren şahsı etkisiz hale getirirken, Büyükelçi Karlov’un kaldırıldığı Güven Hastanesinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, olayın meydana geldiği Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde incelemelerde bulunuyor.  

Saldırganın Ankara çevik kuvvet şubesinde polis olduğu iddia edildi. Suikastçının kimlik bilgisinin Mevlüt Mert Altıntaş olduğu, Aydın Söke doğumlu 2014 İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu ve 1994 doğumlu olduğu ileri sürüldü.

JİRİNOVSKİ: SALDIRI TAMAMEN PROVOKASYON

Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, saldırıyı Türk-Rus ilişkilerini yeniden zora sokmayı amaçlayan bir provokasyon olarak nitelendirdi.

 

Bakmadan Geçme