Şampiyon Vali Ali Cevdet Bey

Eğitim Sen Van Şubesi tarafından öğretmenler arasında düzenlenen 10. Musa Anter Barış ve Dostluk Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi. 56 takımın katıldığı turnuvanın finalinde Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulu Vangölü Teknik Endüstri Meslek Lisesini penaltı atışlarında 9-8 yenerek şampiyon oldu.

İlhan Siyahtaş

Eğitim Sen Van Şubesi tarafından, 1992 yılında Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Kürt yazar Musa Anter anısına düzenlenen öğretmenler arası  10.  Musa Anter Barış ve Dostluk Futbol Turnuvası final maçıyla  sona erdi.

Kılıçlar halı sahada 56 takımın katılımı ile gerçekleşen turnuvanın final maçı Vali Ali Cevdet ilköğretim Okulu ile Vangölü Teknik Endüstri Meslek Lisesi arasında oynandı. Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulu Vangölü Teknik Endüstri Meslek Lisesini penaltı atışlarında 9-8 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

Kılıçel halı sahada oynan  final maçını Eğitim-Sen Van Şubesi Eş Başkanı Şakir Talay, KESK Van Dönem Sözcüsü Cengiz Paycu, turnuva sponsorları Ali Süer, Bülent Bayram ve  çok sayıda sporsever izledi.  

Turnuvayı değerlendiren Eğitim Sen yöneticisi Mahmut Pala, barışa en fazla ihtiyaç duyulan dönemde futbol turnuvasının 10'uncusunu tamamladıklarını dile getirdi. Pala turnuvadan elde ettikleri gelirleri Rojava’ya göndereceklerini söyledi.

Barış ve demokrasi mücadelesi veren bir sendikanın  düzenlediği bu tür organizasyonları önemsediklerini ifade eden Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı  Ali Süer,  " Bu tür organizasyonlara bugün olduğu gibi bundan sonrada destek çıkacağız. Böylesi değerli bir insanı geleneksel olarak her sene anmak amacıyla turnuva düzenleyenleri katılımcıları ve eş başkanları kutlarım” diye konuştu.   

Sinan Seven’nin yönettiği ve çekişmeli geçen normal süresi 1-1 biten final müsabakasında uzatmalara gidildi, uzatmalarda da gol gelmeyince sonuç  penaltılara kaldı. Penaltı atışlarında Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulu Vangölü Teknik Endüstri Meslek Lisesini  9 -8 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.  

Şampiyon  takıma kupasını, Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Süer ve Koteks işletmecisi Bülent Bayram,  turnuvada ikinci olan Vangölü Teknik Endüstri Meslek Lisesine kupasını Eğitim Sen üyesi Leyla Kaya verdi. Turnuvayı   3.  tamamlayan Vali Haydar Bey Lisesinin kupasını  SES eş başkanı Cengiz Paycu verdi.  Takımlara  Musa Anter'in kitapları hediye edildi.

Turnuvaya katkılarından dolayı Süerler Gruop Şirketler Müdürü Ahmet Aydoğmuş’a onurluk verildi.

Bakmadan Geçme