Sanayi Futbol Sahası Tribüne Kavuşuyor

Van Amatör Spor Futbol Kulüplerine ve bölge maçlarına yıllardır hizmet veren, tribün olmayışı nedeniyle sık sık gündeme gelen Sanayi Futbol Sahası'nın tribünleri, saha, zemin, onarım ve yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

2016-2017 futbol sezonunda Van Amatörspor kulüplerinin ve bölge maçlarının oynanacağı Sanayi sahasının tribün ve saha genişletme çalışmalara başlandı. Saha tamamlandıktan sonra modern spor tesisi olarak sporseverlere hizmet verecek.

Uzun zamandır gerek haber gerekse köşe yazılarımızla sık sık gündeme getirdiğimiz başta Van Atatürk Şehir Stadyumu ve Sanayi futbol sahasının tribünlerinin eksikliği taraftarların her maçta tel örgülerin arkasında kar kış yağmur çamurda maç seyretmek zorunda kalışı son buluyor.

Tribün yapılması konusunda haberlerimiz ve köşe yazılarımıza ilgi gösteren Van Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Nevzat İnanç'ın yoğun gayret ve çabasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından talep edilen ödenek ile Sanayi futbol sahasının tribün ve saha yapım çalışmalarına başlandı. Sanayi futbol sahası yapım çalışmaları hızla sürerken, sahanın zemini de birkaç metre uzatılarak çimlendirme çalışması ile atletizm pisti yapılacak.

600 Kişilik Kapasite Olacak

Van Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Nevzat İnanç, Sanayi sahası çalışmaları ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, Proje çerçevesinde Sanayi futbol sahasının bozuk zemini sentetik çim saha onarımları modernize ediliyor. Çalışmalar kapsamında tel örgüleri yenilenecek. Buna ilaveten kale direkleri ve yedek kulübeleri boyanacak. İki ayrı portatif tribün tamamen koltuklu ve 600 kişilik kapasiteli olacak. Van halkına, taraftarlara ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Taraftar'dan İnanç'a Teşekkür

Vansesi Gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz Sanayi spor sahasının tribünleri ile ilgili haberler ve köşe yazılarını dikkate alarak sanayi futbol sahasının yapım çalışmalarının başlanması için yoğun bir çaba gösteren Van Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Nevzat İnanç'a teşekkürlerini ifade eden Vanlı sporseverler; "Sayın İnanç'a çok teşekkür ediyoruz. Sanayi saha tribünlerimiz yapılıyor. Yeni sezonda tel örgülere yapışık maç izlemeyeceğiz. Karda yağmurda ıslanmadan tribünlerde maç izleme keyfi yaşayacağız. Van Amatör lig maçlarını da artık bundan böyle daha rahat bir ortamda izleme olanağı bulacağız dediler.

Bakmadan Geçme