SANCILI GALİBİYET

Rıdvan Can yazdı...

Vanspor Uşakspor maçının yorumuna geçmeden maç  öncesi açılışı gerçekleşen Vanspor Store'nin Vanspor'a ve Van'ın spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Bu açılışla birlikte hafta sonu iki sevinci birden yaşadık.  Öncesinde açılışı yapılan Vanspor Store, bir diğer sevinç ise sancılı da olsa Uşak karşısında son dakikalarda alınan galibiyet...

Son haftalarda iyi bir ivme yakalayan formda takımımız Vanspor çıkışını sürdürüyor.  1'8nci haftada ligde kalma mücadelesi veren Uşakspor'u saha ve seyircisi önünde son dakika golleriyle farklı mağlup eden temsilcimiz aldığı bu galibiyetle Play-Off potasına girdi. Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla mağlubiyet yüzü görmeyen Vanspor Uşak galibiyetiyle puanını 30'a çıkararak, Play-off içinde yer aldı.

Maç öncesine gelirsek;

Uşakspor'un ligde kalma mücadelesi verdiğini bu maçın kolay geçmeyeceğini zor bir müsabaka olacağı yönünde uyarımızı yapmış Ümit hocanın Buca maçına takımı nasıl hazırladıysa Uşakspor için aynı ciddiyetle hazırlaması gerektiğini ifade etmiştik.

"İLK YARI REHAVETE KAPILDIK"

Temsilcimiz Vanspor geçen hafta deplasmanda Buca karşısında önemli bir galibiyet elde ederek, övgüyü fazlasıyla hak ettiğini, ancak aşırı övgünün takım üzerinde rehavete yol açacağını demiştik.

Öylede oldu..

Her maç olduğu gibi iki farklı Vanspor izledik.

İlk yarı farklı ikinci yarı farklı...

İlk yarı izlediğimiz Vanspor sanki rakibini pek ciddiye almamış nasılsa her şekilde yeneriz kafasıyla sahaya çıkmıştı. İlk yarı yine o alışık olduğumuz Vanspor'u izledik. Zayıf rakibi karşısında özellikle ilk 45 dakika etkisiz, vasat beklentilerin altında bir performans ortaya koydu. Allah'tan maçlar 90 dakika iki devre halinde oynanıyor. Nihayet Vanspor ikinci yarı kendine geldi. İlk yarıya nazaran daha derli toplu ve organize bir futbol ortaya koyan Vanspor son dakikaya kadar galibiyeti kovaladı. Özellikle bu maçta nerdeyse gol kaçırma rekoru kıran Uğurcan nihayet şeytanın bacağını kırdı ve  peş peşe kaydettiği gollerle takımına üç puanı getirdi.

Sonuç olarak, Vanspor hanesine 3 puanı yazdırarak, arkasındaki rüzgarı devam ettirdi. Herşeye rağmen alınan bu güzel galibiyetten dolayı Vanspor'u tebrik ediyoruz.

"DAHA İYİ OLMALIYIZ"

Uşak maçını geride bıraktık. Hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Balıkesir maçı var. Uşak maçından ders çıkarıp Balıkesir maçına sıkı hazırlanmalıyız. Yineliyorum rakiplerin puan sıralamasındaki yeri kimseyi aldatmasın biz oyunumuzu sadece ikinci yarı değil 90 dakikaya yaymamız gerekiyor.  Şans her zaman bize gülmez. Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. O yüzden tek düşüncemiz ilk yarının son maçı olan Balıkesir karşısında iyi oynayıp galip gelerek, Play-Off hattındaki yerimizi  sağlamlaştırmak olmalı.

"MÜTHİŞ BİR TARAFTAR DESTEĞİ VARDI"

Buca maçı sonrası hafta başından itibaren Vanspor kulüp başkanı Feyat Kiyak,  As başkan Özcan Kara ve bazı futbolcuların kulübün resmi sosyal medya sayfası üzerinden yaptıkları destek çağrılarını taraftar karşılıksız bırakmayarak, takımalarını yalnız bırakmadı.

Not; Taraftarlar artık rahat maç izlemek istiyor. Ümit hoca ve futbolcularının tek devreli taktiksel oyun değil, 90 dakika seyir zevki güzel maçlar seyretmek istiyor.

Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Bakmadan Geçme