• Haberler
  • Sayın Van Valisi İbrahim Taşyapan'a açık mektup: Van'a Kıymayın

Sayın Van Valisi İbrahim Taşyapan'a açık mektup: Van'a Kıymayın

Stadyumun yerinde yapılmasının tekrar gözden geçirilerek, gerekli kurumlarla istişare edilip öyle karar verilmesi daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. Van'ın geleceğine kıymayın, yeni bir yanlışa müsaade etmeyerek gerçeklerden uzak, dar görüşlü duygusal taleplere dur deyin. Van halkı sizden bunu bekliyor.

Sayın Valim,

Sayın Büyükşehir Belediye Başkan Vekilim,

Van halkının tedirginlik içinde olduğu, kentimizin geleceğini yakından  ilgilendiren bir konuyu dikkatinize sunmak istiyorum.

Kasım ayında Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kaya'nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Başkanı Vekili olarak görevlendirildiniz.  Daire başkanlarıyla yaptığınız ilk toplantıda umut yaratan, heyecan veren açıklamalarda bulundunuz. Açıklamanızda ilimizde bütün vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren, çözüm bekleyen sorunlar olduğuna işaret ederek yaşanılabilir huzurlu çağdaş bir Van için gerçekleştirilmesi gereken hizmetler bulunduğunu, bu hizmetlerin daha iyi yürümesi için vatandaşların telkinlerine açık olduğunuzu vurgulayarak en büyük arzunuzun geride güzel bir şehir, güzel bir seda bırakmak olduğunu kaydettiniz.

Huzur ve güvenlikten, Van Gölü’nün kirlenmesine, trafik sorunundan otopark sorununa, betonlaşmadan sahil yoluna, kültür ve sanattan imar planına, Edremit sahilini işgal eden barakalardan yeşil alanlara, semt sahalarından 30 bin kişilik yeni stadyum konularının ele alındığı 21 Kasım günkü ”Vanlılar ne bekliyor” başlıklı yazımda yaşanılabilir modern bir Van için Büyükşehir Belediyesi’ne 48, Edremit Belediyesi’ne 11 maddeden oluşan tespit ve önerilerde bulundum.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme