Seçim sonuçları tartışılıyor

Tartışmadan çok sonuçların doğru ve sağlıklı analiz edilmesine ihtiyaç var.

Herkes 24 Haziran seçim sonuçlarını kendine göre okuyarak değerlendiriyor.

 

Tartışmadan çok sonuçların doğru ve sağlıklı analiz edilmesine ihtiyaç var.  Siyasi partiler ve sorumluluk alan siyasiler değerlendirmelere göre yerel seçim öncesi yol haritalarını belirleyecekler.

 

Bugünden belediye başkan adayı olacak veya aday gösterilmesi düşünülen isimler üzerinde görüşmeler ve değerlendirmelerin yapılmaya başlandığını söylersek yanlış olmaz. Zira yerel seçimlere şunun şurasında 9 ay var.

 

Yerel seçimler genel seçimler kadar hatta daha da önemlidir. Zira yerel seçim sonuçları genel seçimlerin sonucunu belirler. Yerel iktidarı elde eden siyasi partiler genel siyasetin belirlenmesinde etkin olur.

 

24 Haziran seçim sonuçlarına baktığınızda, belediye başkanlığı hangi partideyse Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçiminde o partiye daha fazla oy çıktığını görürsünüz. Örneğin Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti'de olduğu İstanbul'da 24 Haziran'da AK Parti yüzde 42,7 oy alırken en yakın takipçisi CHP yüzde 26,4 oy almış. Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'de olduğu İzmir'de CHP yüzde 41, 30 oy alırken AK Parti 28,70 oy almış. Tabi bazı istisnai durumlarda var ama bu genel durumu bozmaz.  

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme