SEÇİM TANSİYONU YÜKSELİYOR

1 Kasım seçimlerine günler kala partiler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Van seçim sürecinde bugün iki yarın ise bir önemli ismi ağırlayacak. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ak Partili Başbakan Eski Yardımcısı Ali Babacan bugün Vanlılarla buluşacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise yarın Van’a gelecek. Seçim yarışında çıkaracağı 8 milletvekiliyle siyasi yarışta önemli bir kent olan Van siyasetin etkili isimlerini ağırlayacak.

Vansesi Haber Merkezi

Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Eş Genel Başkanı Van Milletvekili Figen Yüksekdağ bugün Van'a  geliyor.

HDP Eş Genel Başkanı Van Milletvekili Figen Yüksekdağ  Erciş Belediyesi  tarafından yapılan açılışa ve seçim çalışmalarına katılmak üzere bugün Van'a geliyor. Yüksekdağ, Erciş Belediyesi Eş Başkanları, Milletvekilleri İlçe Belediye Eş Başkanları ve partililerin katılımıyla Erciş Şehirlerarası Otogarı'nın açılışını yapacak.

Yüksekdağ Erciş'te halka hitap ettikten sonra Van'a dönecek.  

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA KAMALAK VAN'A GELİYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçim çalışmaları kapsamında bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geliyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın gelişi ile ilgili Saadet Partisi Tertip Komitesi adına konuşan Ayhan Gülmez, partilerinin doğu illerinde de seçim çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini belirtti. Genel merkezlerinin bölgede yapılan seçim çalışmalarına ayrı bir hassasiyet gösterdiğini anlatan Gülmez, "Genel başkanımız geçtiğimiz haftalarda güneydoğu illerimizde bir takım temaslarda bulunmuştu. Öncelikle Diyarbakır'da yaşanan sıkıntıları yerinde gözlemleyen başkanımız, daha sonra sokağa çıkma yasağı olan Sur ilçesine gitmişti. Ardından Şırnak ve akabinde yine sokağa çıkma yasağı olan Cizre ilçesine gitmişti. Tüm bu ziyaretlerin ardından genel merkezimiz tarafından 'Cizre ve Güneydoğu Raporu' adı altında bir çalışma hazırlanarak kamuoyuna sunulmuştur. 28 Ekim Çarşamba günü de Genel Başkanımız Mustafa Kamalak, 81 ili temsilen birer milletvekili adayımızın da kendisine eşlik edeceği bir programla Van'a geleceklerdir. Aynı gün saat 12.30'da Elit World Otel'de 'Kardeşlik Buluşması' adı altında bir toplantı gerçekleştireceğiz. Partimiz tarafından doğu ve güneydoğuda yapılan çalışmalar ilimizdeki 'Kardeşlik Buluşması' programıyla taçlandırılacak ve Van'dan Türkiye'ye de önemli mesajlar verilecektir. Tüm halkımızı bu etkinliğe davet ediyoruz" dedi.

ALİ BABACAN BUGÜN VANLILARLA BULUŞACAK

Başbakan Eski Yardımcısı AK Parti ekonomi kurmaylarından Ali Babacan " Van Gündemi" toplantısına katılmak üzere bugün Van'a geliyor.

AK Parti ağır topları Van ziyaretlerini yoğunlaştırdı.  Başbakan Eski Yardımcısı AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan Başbakan eski Yardımcısı, İçişleri eski Bakanı ve Van AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Beşir Atalay ve diğer milletvekili adaylarının seçim çalışmalarına destek olmak üzere bugün Van'a geliyor.

Babacan  bugün saat 19.00'da Rescate Otel'de düzenlenen " Van Gündemi" konulu yemekli toplantıda meslek odaları başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve Vanlılar ile bir araya gelecek.  Van ve bölge ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulunması beklenen Babacan toplantıda Vanlı iş adamlarıyla Van'ın ekonomik sorunları ve çözüm yollarını değerlendirecek.

Bakmadan Geçme