Şedal görme engellilerle bir araya geldi

Altınokta Körler Derneği Van Şubesi, 'Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası' kapsamında Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal'ı ziyaret etti.

15 Ekim “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” münasebetiyle Şedal’ı ziyaret eden Altınokta Körler Derneği Van Şubesi Başkanı Fazıl Bor ile dernek üyeleri, sorun ve taleplerini dile getirdi. 

Dernek üyeleriyle tek tek ilgilenen Şedal, günün anlam ve öneminin farkında olduğunu belirterek, Başkan Bor ve dernek üyelerinin gününü kutladı.

Bireylerin beyaz bir bastona değil, vicdanlı bir topluma yaslanmaya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Şedal, “Bizim için kıymetli olduğunuzu bilmenizi isteriz. Bugünün anlam ve öneminin farkındayız. Gününüzü kutluyorum. Farkındalık bilincinde olup, empatiyi hayatımızın her alanına yaymalıyız. Hoş geldiniz, burada olmanız çok kıymetlidir. Hepimiz için bu yaşamı özgürleştireceğiz” dedi.

Günün anlam ve öneminden dolayı Şedal, sembolik olarak Başkan Bor’a ve üyelerine beyaz baston hediye etti. Başkan Bor ve üyeler ise bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu destekler için Şedal’a teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme