Şedal kadınlarla buluştu

Van Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan çalışmaları kapsamında Tuşba ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde düzenlenen kadınlara özgü halk toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal, yönetim kademelerinde eşit temsiliyeti esas aldıklarını belirterek, 'Çünkü kadının sorununu en iyi kadının anladığını biliyoruz' dedi. 

Van’ın geleceğine yön verecek strateji ve eylemlerin belirleneceği Van Büyükşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda vatandaşların taleplerini birinci ağızdan dinleyen başkanlar ve stratejik plan sekreteryası, karma mahalle toplantılarının ardından kadınlara yönelik de mahalle toplantılarına başladı.

Mahalleli kadınların yer aldığı toplantıların ilki Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, yardımcısı Neslihan Şedal, Tuşba Belediye Başkanı Hanım Akkoş, meclis üyeleri, ilgili daire başkanları ve müdürlerin katılımıyla Tuşba ilçesi Seyrantepe Mahallesi’nde gerçekleştirildi. 

Toplantıda bir selamlama konuşması yapan Tuşba Belediye Başkanı Hanım Akkoş, kadınlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Mahalle toplantılarının ardından sadece kadınlara yönelik toplantılarla da yurttaşlarla bir arada olmak istediklerini ifade eden Şedal, mahallenin sorunlarına kadınların hâkim olduğunu vurguladı. Şedal, “Bugün burada sizlerin söylediklerini bire bir dinleyerek notlar alacağız. Mahalleniz ile alakalı sorunlarınızı, sıkıntılarınızı, önerilerinizi alacağız. Bu bizim için çok önemli. Tüm söylemleriniz 5 yıllık stratejik planımızda yer alacak. Burada konuşulanlar, sorunlar, sıkıntılar her biri daha sonra değerlendirilecek. Önem sırasına göre çözüme kavuşturulacak” dedi.

‘Kadının sorununu en iyi kadın anlar’

Kadın hakları ve kadınların yaşadığı birçok sorunun da olduğunu ifade eden Şedal, şöyle devam etti: “Bizler, Meclis’te Daire Başkanlarımız arasında kadın erkek eşitliğini ortaya koyduk. Kadının sorununu en iyi kadının anladığını biliyoruz. Bir kuruma gittiğimizde bizi dinleyecek bir kadın arıyoruz. Göreve başlar başlamaz da Kadın Yaşam Merkezlerini aktif hale getirdik. Burada sosyolog ve psikologlar var. Derdimizi anlatacağımız arkadaşlarımız oradadır. Bizim olmasa da bir arkadaşımızın, komşumuzun sorununu olabiliyor. Evde, çevrede yaşadığımız sorunlar içinde Büyükşehir Belediyesi’ne başvurabilirsiniz.”

Kadınlar taleplerini dile getirdi

Konuşmaların ardından mahalleli kadınlar, söz alarak mahallelerinin sorunlarını dile getirdi. Belediyelerden beklentilerini dile getiren kadınların görüş ve önerileri, toplantıya katılan başkanlar ve ilgili daire başkanları tarafından tek tek not alındı. 
Kadınların katılımıyla gerçekleşen özgün halk toplantıları, hafta boyunca kentin birçok mahallesinde devam edecek.

Bakmadan Geçme