Şehir merkezinde bozuk kaldırımlar onarılıyor
İpekyolu Belediyesi, şehir merkezinde kaldırımlarda bakım onarım çalışması başlattı.
Belediye yetkilileri yaptıkları açıklamada "Vatandaşlarımızın güvenliği ve rahat ulaşımı bizim en öncelikli hedefimiz. Şehir merkezindeki bozuk kaldırımları restore ederek, yayaların güvenli bir şekilde yürümelerini sağlayacağız" dediler.
Çalışmalar kapsamında, Ulu Cami sokağında yer alan kaldırımlar yenileniyor. Burada yer alan bozuk ve kırık taşlar kaldırıldı, yeni ve dayanıklı malzemelerle değiştirildi. Ayrıca, kaldırım yükseklikleri de yayaların rahat geçişini sağlayacak şekilde düzenlendi.
Proje ekibi, çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedefliyor. Cadde ve sokaklardaki diğer bozuk kaldırımlar da sırasıyla yenilenecek. Belediye, vatandaşların ulaşım konforunu ve güvenliğini sağlamak için önemli bir adım attı.
İpekyol Belediyesi, bu proje ile şehir merkezinin görünümünü de iyileştirmeyi hedefliyor. Yenilenen kaldırımlar, daha modern ve estetik bir görünüme kavuşacak. Ayrıca, engelli vatandaşların da rahat hareket edebilmesi için gerekli düzenlemeler yapılacak.
Projenin tamamlanmasının ardından, vatandaşların memnuniyeti de değerlendirilecek. Belediye, halktan gelen geri bildirimler doğrultusunda, gerekli iyileştirmeleri yaparak çalışmaları sürdürecek.
Parklar caddeler, sokaklar, ara sokaklar, kaldırımlar ve ağaç altları çok kirli. Semtler, mahalleler ve mahalle araları çok kirli. Nerede gezseniz, nereye baksanız izmarit, çöp, atık, toz ve kirlilik. Bu şehir işini yarım yamalak yapan yüz personelle ve yirmi tane cadde ve sokağın temizliğiyle temizlenmez. Esnaf çöpünü kaldırım dibine, ağaç altına, oluklara döküyor. Bazı vatandaşlar çöp kovası da görse çöpünü çevreye atacak kadar cahil ve sorumsuz. İnsanlarımızın bir kısmında zerre kadar şehir temizliği, çevre temizliği ve doğa temizliği adına kültür ve anlayış yok. En hafif tabiriyle " çöp kent" haline dönmüş bu şehrin üç merkez ilçesinin her yerine dağılıp işini severek, aşkla ve titizlikle yapan 3000 temizlik personeli gerekiyor. Vatandaşlar da bilinçli ve duyarlı olmalı. Şehrini kirleten, şehrine düşmandır. Şehrini hakkını vererek temizlemeyen de şehrine düşmandır. Kendine ve kentine ihanet etme ey Van halkı. Şehrin tertemiz, pırıl pırıl, ferah ve bakımlı olsun. Park ve yeşil alanlar temizlensin ve sulansın. Görevlileri parklardan ayrılmasın. Her caddede ve her sokakta temizlik görevlisi olsun. VBB, Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçe belediyelerinin Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol, Temizlik birimleri her yerde denetimler yapsın, hizmetleriyle sahada olsun. Karayolları da İpekyolu Caddesi'ni karış karış temizleyip sulasın, yola ve kaldırımlarına baksın. DSİ de dere ve kanalları temizlensin. Fena mı olur yani.
Belediyeler bu şehirde yıllar yılıdır kaç tane yer altı otoparkı açtı, kaç tane çok katlı otopark açtı, kaç tane otopark meydanı açtı? Bugün Van'da belediyelerin açtığı en az beş bin araçlık birkaç tane otopark olmalıydı. Van çarşılarını rahatlatmak için yeni yol ve güzergahlar açılmış mı? Mesela Eski Cezaevi Caddesi, mesela Uzun Sokak niçin baştan sona genişletilip prestij cadde yapılmaz? Ama yıllar yılıdır zaten dar olan Van kenterkezindeki cadde ve sokaklar parkomat ucube sistemiyle ücretli otopark yapılmış. Bu mu Van trafiğine çözüm? Hani köprülü kavşaklar, hani alt geçitler, hani alternatif yollar, hani çarşıyı çevreye doğru yayma, hani yeni prestij cadde ve sokaklar, hani yeni bulvarlar, hani planlı yol ağı, hani planlı kentleşme, hani planlı yapılaşma? Yani bu şehirde öngörü, vizyon, plan, program, uzun vadeli çalışma anlayışı mı var? Araç trafiği de tıkanmış, yaya trafiği de tıkanmış. Şehir hercümerç olmuş, tıkış tıkış olmuş. Kaldırımlar son yıllarda tamamen esnaflara ve işyerlerine bırakıldı. Bu şehirde kaldırım kültürü var mı? Bir girin yüz tane ara sokağın halini görün. Keşmekeş bir üçüncü sınıf şehir görüntüsü var ortada. Parklar bakımsız, şehir bakımsız, her yer kirli, şehirde düzensizlik almış başını gidiyor. Buna yıllardır nasıl çareler aranmaz, nasıl çözümler getirilmez?