Şehir parkında bulunan süs havuzları neden boş?

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehir Parkında havuzlarda su olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Parkı ziyaret eden vatandaşlar, havuzların aktif olmamasından duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

Van’ın en işlek caddesi üzerinde bulunan Şehir Parkı'ndaki havuzların boş olması, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Özellikle yaz aylarında parktaki havuzlar vatandaşların sıcak günlerde serinlemesine ve rahatlamasına olanak sağlıyor. Ancak bu yıl havuzların suyla buluşmaması, ziyaretçileri hayal kırıklığına uğratıyor.

Şehir parkında bulunan süs havuzları neden boş?

Gazetemize konuşan bir vatandaş, "Şehir Parkı'na geldiğimizde havuzlarda su olmayışı boş olması bizi üzüyor. Burası, insanların dinlenebileceği, serinleyebileceği güzel bir yer. Şehir Parkı geçmişten günümüze Van’ın simgesi olmuş yerlerdendir. Parkın eski hali şimdiki halinden çok daha güzel ve çok daha kullanışlıydı. Konum itibariyle caddeden yüksek oluşu kod farkı parka ayrı bir güzellik katıyordu. Merkezi yerde bulunması daha fazla yeşillik, ağaçlık, güllerin, çiçeklerin bulunduğu ortasında fıskiyelerinden şırıl, şırıl akan suyu havuzunda yüzen ördekleri, parkın içindeki çay ocağı, meşrubatı Van’da yapılan gazozu, yayık ayranı, çeşitli yiyecek içeceklerin satıldığı büfesiyle, şehre güzellik katan güzide yerlerin başında gelen parktı. Bugün parkta serinlemek için gelenler Kerbelaya dönmüş susuz havuzları gördüğünde hüsrana uğramaktadırlar. Yıllar önce şehir parkı Vanlılar için, gelen yabancılar için, turistler için cazibe merkeziydi. Bugünkü hali bizleri üzmektedir. Van’a yakışmayan bu durum bir an evvel düzeltilmeli gerekirse küçük dokunuşlarla parkta düzenlemeler yapılarak eski canlılığına insanların istifadesine sunulmalıdır. 

Şehir parkında bulunan süs havuzları neden boş?

Ama şu an hiç canlılık yok. Yetkililerin bu konuya bir an önce çözüm bulması ve havuzları faaliyete geçirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Başka bir vatandaş ise, "Çocuklarımızla birlikte Şehir Parkı'na gelmek istiyoruz ama havuzların akmıyor olması bizi üzüyor. Özellikle yaz aylarında burada vakit geçirmek ve serinlemek istiyoruz. Umarım en kısa sürede bu sorun çözülür" ifadelerini kullandı.

Yetkililerin, vatandaşların taleplerine kulak vermesi ve Şehir Parkı'ndaki havuzların bir an önce faaliyete geçirilmesi bekleniyor. Parkın canlılığını yeniden kazanması, hem çocuklar hem yetişkinler hem de şehrimizi ziyarete gelen turistler açısından önemli bir ihtiyaçtır.

Şehir parkında bulunan süs havuzları neden boş?

Yetkililerin konuya el atması, Şehir Parkı'nı eski canlılığına, hareketli günlerine kavuşturması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, belediyenin bu konuya duyarlılık göstermesini bekliyor parktaki havuzların bir an önce suyla doldurulup fıskiyelerinin çalıştırılmasını isteyen vatandaşlar, kentin önemli simgelerinden biri olan Şehir Parkı’na hak ettiği değerin verilmesini istiyor.

Yorumlar 1
VANIMIZA ÜZÜLÜYORUZ 18 Temmuz 2024 07:58

Bir gelin de şu ORDU ilinin sahil kordonuna bakın. Yüzme alanlarına bakın. Parklarına bakın. Yemyeşil refüj ve kavşaklarına bakın. Bakımlı ve güzel parklarına bakın. Esnafların işgal etmediği ferah kaldırımlarına bakın. Gürül gürül fışkıran fıskiye ve havuzlarına bakın. Şehrin temizliğine bakın. ORDU şehri de büyükşehir ve deniz kıyısında. VAN şehri de büyükşehir ve göl kıyısında. Hangi konuda karşılaştırırsanız ORDU kesinlikle VAN'dan çok çok iyi durumda. Yeşil, ferah, bakımlı, tertemiz, düzenli, nice güzellik var. İlgi var, hizmet var, personeller her yerde. Şehir adeta çiçek gibi. Sahil kordonu en az on kilometre boyunca tam bir efsane. PEKİ BİZİM VAN NEDEN BU KADAR KİRLİ, BAKIMSIZ VE GERİ. BELEDİYELER VE KURUMLAR BU ŞEHRE KARŞI İON YILLARDIR NİÇİN GÖREVLERİNİ YAPMAMIŞ?

Bakmadan Geçme