Şehir Stadı Sezona Hazırlanıyor

Van Büyükşehir Belediyespor, yeni sezon öncesi Atatürk Şehir Stadı ve Şahabettin Özarslaner tesislerinde onarım çalışmaları başlattı.

İlhan Siyahtaş

Van Büyükşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Metin Doğrul, yeni sezon öncesi Atatürk Şehir Stadı ve Şahabettin Özarslaner Tesislerinde tadilat çalışması başlattıklarını açıkladı. 

Çim sahanın yenilendiğini belirten Metin Doğrul, yeni sezon öncesi tesislerde ve statta bazı tadilatlar yaptıklarını ve çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Depremde stadımız hasar görmüştü.  Mevcut koşullarla eksiklikleri, gidermeye çalıştık. Öncelikle çim sahamızı yeniledik. Tribünlerde, soyunma odalarında yenileme çalışmaları yaptık. Stadın duvarlarını içini, ve dışını boyadık. Stadı sezon öncesi kullanılabilir hale getireceğiz.  Stat Van için yeterli bir stat değil, daha büyük kapasitede, daha kullanılabilir bir stada ihtiyacımız var. Yeni bir stat içinde merkezi hükümete görev düşüyor. Yeni stat için Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hükümetin bu konuda çalışmasının olduğunu söylüyorlar ama nerde, ne zaman ve nasıl yapacaklar bilmiyoruz” dedi.

Basın tribünü içinde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Doğrul, “Biz son birkaç yönetim kurulu toplantımızda basın tribününe sadece gazetecilerin girmesi için çalışma yürütüyoruz. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza akredite listesinde yer alan gazetecileri içeri alacak.  Elimizden geldiğince bu konudaki sıkıntıyı gidermeye çalışacağız. Portatif tribünler, kale arkası ve şeref tribünün olduğu bölümler dekullanılacak. Büyük bir taraftar kitlemiz var. Ancak stadımız yeterli değil.  Biz merkezi hükümeti Van için güzel bir stadın yapılması için göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme