• Haberler
  • Ekonomi
  • Şehirler arası otobüs biletlerine dev zam! Van'dan diğer illere biletler ne kadar?

Şehirler arası otobüs biletlerine dev zam! Van'dan diğer illere biletler ne kadar?

Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar her alanda yansımalarını göstermeye devam ediyor. Toplu taşıma araçlarına yapılan zammın ardından şimdi de şehirler arası otobüs biletlerine zam geldiği duyuruldu. Yeni fiyatları duyanlar şok oldu.

Şehirler arası otobüs biletlerine dev zam! Van'dan diğer illere biletler ne kadar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar her sektör ve hizmeti etkiliyor. Akaryakıta son eklenen ÖTV zammı ile birlikte birçok alanda da fiyatlar yükseliyor. Şehirlerden gelen toplu taşıma araçlarına yapılan zamların peşinden şimdi de şehirler arası otobüs biletlerine zam geldiği bildirildi. Şehirler arası otomobil biletlerine gelen zamları görenler hayrete düştü. Zamların sürdüğü günlerde vatandaşların alım güçleri her geçen gün daha da azalıyor. İşte ayrıntılar...

Akaryakıta uygulanan ÖTV zammının ardından toplu taşıma gibi alanlara zam gelmesi kaçınılmaz bir durumdu. Şehirler arası toplu taşıma araçlarına yapılacak olan zammın %20-30 civarında olması beklenirken gelen zam çok yüksek oldu. Beklentinin üzerinde uygulanan zammın fiyatları ise duyanları çok şaşırttı.

Otobüs firmaları seyahat saatlerine, seyahat tarihlerine, yolculuk süresine, otobüsün niteliklerine göre farklı bilet fiyatlar farklılık gösterdi. Mesela Ankara’dan Bursa’ya gitmek isteyen bir vatandaşın otobüs bilet fiyatı 260 TL ile 350 TL arasında değişmekte. Yine Ankara’dan Antalya’ya bilet fiyatları ise 350 TL ile 450 TL arasında değişiyor.

Van'dan, İstanbul’a otobüs fiyatları da birçok faktöre göre farklılık gösterse de genelde 1300 TL ile 1600 TL arasında oluyor.

Bakmadan Geçme