• Haberler
  • Güncel
  • Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Parkı bakım bekliyor

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Parkı bakım bekliyor

Edremit ilçesinde bulunan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Parkı'nda bulunan spor aletleri bakım onarım bekliyor.

Hava sıcaklıklarının her geçen gün artmasıyla birlikte parklarda oynayarak zaman geçirmek isteyen çocuklar, Edremit Eren kent Mahallesinde bulunan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Parkına akın ediyor. Spor aletlerinin kırık, dökük olmasından dolayı çocuklarının parkta oynayamadığını belirten mahalle sakinleri yetkililere seslenerek bir an evvel gerekli bakımın yapılarak jimnastik aletlerinin çocukların istifadesine sunulmasını istiyorlar. Mahalle sakinleri parkın modern, güvenilir ve kullanışlı bir hale getirilmesini talep ediyorlar.

Özellikle son günlerde sıcak hava dalgasıyla birlikte, çocuklar parkta vakit geçirmek için daha sık bir araya gelmeye başladı. Parkta bulunan spor aletlerinin kırık ve hasarlı olması, çocukların güvenli bir şekilde oyun oynamalarını engelliyor.

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Parkı bakım bekliyor

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Parkı, Edremit ilçesinin sevilen ve en çok kullanılan rekreasyon alanlarından biri. Özellikle yaz aylarında çocukların ve ailelerin burada vakit geçirdiği biliniyor. Ancak parkın içerisinde yer alan spor aletlerinin bakımsız olması, hem güvenlik hem de estetik açıdan sorun teşkil ediyor.
Mahalle sakinleri, yetkililere yaptıkları çağrılarda, parkta bulunan aletlerin kısa sürede bakımlarının yapılarak modern ve güvenli bir hale getirilmesini talep ediyorlar. Vatandaşlar, spor aletlerinin tamir edilmesinin yanı sıra, park içerisindeki diğer donatıların da yıpranmış olanların yenilenmesi gerektiğini belirtiyorlar.
Edremit Belediyesi, vatandaşların talebini dikkate alarak harekete geçmeli ve Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Parkı'nı çocuklar ve aileler için güzel vakit geçirebilecekleri güvenli ve cazip hale getirmeliler. Parkın restore edilip elden geçirilmesi, hem mahalle sakinlerinin hem de Edremit halkının hoşça, huzur içerisinde vakit geçirmesine olanak sağlayacaktır.

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Parkı bakım bekliyor

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA PARKTA BİR AN ÖNCE ÇALIŞMA BAŞLATILMALI

Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Edremit Belediyesi’ne ait Şehit Kaymakam Muhammed Safitürk Parkının bakımsız durumu hepimizi çok üzmektedir. Parkta bulunan birçok spor aleti maalesef atıl ve kullanılamaz bir halde olduğundan dolayı çocuklarımız mağduriyet yaşıyor.  Yıllar önce yapılan parktaki spor aletlerinin birçoğunun pedalları kırık olmasından dolayı ayak basarak kullanılması risk teşkil ediyor. Bazı spor aletleri de tamamen kırılmış kullanılamayacak durumda. Mahalle sakinleri olarak Edremit Belediyesi’ne yenilenmesi konusunda müracaat ettik ancak talebimiz henüz karşılanmadı. Biz sizin aracılığınızla tekrar Edremit Belediyesi’ne sesleniyoruz. Şehit Kaymakam Muhammed Safitürk Parkında bir an önce bakım, onarım, yenileme çalışmaları başlatılmalı. Çocuklarımızın güven içinde parkta oynamalarını istiyoruz. Parklar topluma açık alanlardır. Duyarlılık gösterip sorunumuzun çözülmesini istiyoruz” dediler. 

Yorumlar 3
YOL - PARK - TEMİZLİK 27 Haziran 2024 23:39

VAN'IN EDREMİT, TUŞBA VE İPEKYOLU MERKEZ İLÇELERİNDE TOPLAM 35 DOLAYINDA MERKEZ MAHALLE VAR. İNANIN YOLLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU KULLANIŞSIZ. DAR OLAN VAR, ÇÖKMELERLE DOLU OLAN VAR, KASİSLERLE DOLU OLAN VAR, YAMALARLA DOLU OLAN VAR. TAHRİP OLMUŞ OLAN VAR. YANİ YOL DEMEYE BİN ŞAHİT GEREK. SÖZDE ASFALT YOL, SÖZDE PARKE TAŞLI YOL AMA BU YOLLARIN ÇOĞUNDA ARAÇLAR TIPKI DALGALI VE ENGEBELİ ARAZİDEKİ GİBİ TANGUR TUNGUR, SARSILA SARSILA, HOPLAYA ZIPLAYA İLERLİYOR. ÇÜNKÜ VASKİ, VEDAŞ, TELEKOM, AKSA GAZ GİBİ KURUMLARDAN ÖNÜNE GELEN GİRİP KAZMIŞ. KİMİ YER ÖYLE KALMIŞ, KİMİ YER YAMALANMIŞ. KİMİ YER DE KALİTESİZ İMALAT NEDENİYLE ÇÖKMÜŞ, KİMİ YER KABARMIŞ, KİMİ YER BOZULMUŞ. KENT İÇİNDEKİ MAHALLE YOLLARI, MAHALLE ARALARI BERBAT HALDE. BİRDE TOPRAK OLAN, STABİLİZE OLAN, ÇAKIL OLAN ÇOK SAYIDA DA YOL VAR. YANİ ON YILLARDIR BİRÇOK BAŞLIKTA OLDUĞU GİBİ YOLLAR, CADDE VE SOKAKLAR, REFÜJ VE KALDIRIMLAR KONUSUNDA DA VAN ÇOK GERİ KALMIŞ.

Acil kontrol 27 Haziran 2024 23:38

ŞEHİRDE TEMİZLİK, ÇARŞILARDA TEMİZLİK, CADDELERDE TEMİZLİK, SOKAKLARDA TEMİZLİK, SEMTLERDE TEMİZLİK, MAHALLELERDE TEMİZLİK, MAHALLE ARALARINDA TEMİZLİK, PARKLARDA TEMİZLİK, YEŞİL ALANLARDA TEMİZLİK, SAHİLLERDE TEMİZLİK, KIYILARDA TEMİZLİK, PİKNİK VE MESİRE ALANLARINDA TEMİZLİK, DERELERDE TEMİZLİK, KANALLARDA TEMİZLİK, TARİHİ ALANLARDA TEMİZLİK, DOĞAL ALANLARDA TEMİZLİK, GÖLDE TEMİZLİK... İNANIN BU ŞEHRİN HER YERİNDE ÇÖPLER, İZMARİTLER, EVSEL ATIKLAR VE YOĞUN BİR KİRLİLİK VAR. VE BU DURUM SON YILLARDA ARTARAK YAYGINLAŞTI. EVET NÜFUS ARTTI, EVET BİLİNÇSİZ VE ÖZENSİZ VATANDAŞLAR VAR, EVET YÜZ BİNLERCE İNSANIN YAŞADIĞI YERDE KİRLİLİK OLUŞUR AMA KESİNLİKLE BU KADAR. ÇÜNKÜ TEMİZLİK EKİPLERİNİN SAYISI DA BİNLERCE OLMALI, ŞEHRİN HER YANINDA TEMİZLİK GÖREVLİLERİ 365 GÜN HEP SAHADA OLMALI, VAKUMLU TEMİZLİK ARAÇLARI SAHADA OLMALI, YIKAMA EKİPLERİ SAHADA OLMALI, BAKIM EKİPLERİ SAHADA OLMALI. İLGİ OLMADAN, GAYRET OLMADAN, AŞK OLMADAN, ŞEVK OLMADAN, FEDAKARLIK OLMADAN, ÇALIŞKANLIK OLMADAN, KESİNTİSİZ ÇALIŞMA OLMADAN BU KOCA ŞEHİR TEMİZ OLUR MU? O NEDENLE ŞEHİRLE DAHA ÇOK, DAHA ÇOK, DAHA ÇOK İLGİLENİN. BİLBOARDLARLA, AFİŞLERLE HALKI DA, HANELERİ DE, ESNAFI DA TEMİZLİK KONUSUNDA UYARIN, BİLİNÇLENDİRİN. BOR DE ŞEHRİN ÇARŞILARINA VE BİRÇOK CADDE VE SOKAĞA 5 BİN ADET ÇÖP KOVASI MONTE EDİN. ÇOK EKSİKLİK VE ÇOK SORUN VAR.DOLAŞIP BAKARSANIZ KENDİNİZ DE DURUMU GÖRECEK VE HAK VERECEKSİNİZ

EDREMİT BELEDİYESİNİN DİKKATİNE 27 Haziran 2024 22:48

Edremit Millet Bahçesi eksikleriyle, hafriyatıyla, ortalıkta kalan malzemeleriyle, açılmayan sosyal donatıları ve tesisleriyle neden yarım bırakıldı? Yetkililer ne zaman gelip bu parkı ve çevresini karış karış inceleyip eksikleri ve sorunları giderecek, ne zaman tamamlanacak, ne zaman sulanıp korunacak, tesisleri ne zaman bitirilip hizmete açılacak, etraftaki inşaat hafriyatları ne zaman temizlenecek, çevredeki malzemeler ne zaman toplanacak? Edremit eski TOKİ ve yeni TOKİ'deki bütün parklar, Edremit'in dokuz Mahallesi'ndeki irili ufaklı 30 parkın tamamında çok acilen, çok acilen, çok acilen detaylı kontroller yapılsın. Sosyal tesisleri, bankları, kamelyaları, çocuk oyun grupları, spor alanları, çimleri, ağaçları, sulama sistemleri, temizlikleri, sulamaları, WC ve lavaboları, çeşmeleri,mescitleri ve bütün işleri ve müştemilatıyla tek tek kontrol edilsin. Bakımlar, onarımlar, yenilemeler, iyileştirmeler yapılsın. LÜTFEN BELEDİYE YETKİLİLERİ, PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ, TEMİZLİK, ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ BU ÇAĞRIYI ÖNEMSEYEREK HAREKETE GEÇSİN, GEREKEN ÇALIŞMALARA DERHAL BAŞLASIN.

Bakmadan Geçme