• Haberler
  • Ekonomi
  • Şehrin büyük firması iflas ediyor: 300 kişi resmen işsiz kaldı!

Şehrin büyük firması iflas ediyor: 300 kişi resmen işsiz kaldı!

Son dönemde dünyanın 4 bir yerinden iflas haberleri gelirken, buna bir örnekte bu kez ülkemizden eklendi. Yapılan duyuruya göre Gaziantep'te ambalaj üretimi yapan bir firma, yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle iflas etme kararı aldı. Şirketin yüzlerce kişiyi çalıştırdığı biliniyordu.

Şehrin büyük firması iflas ediyor: 300 kişi resmen işsiz kaldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde küresel tedarik zinciri sorunlarının etkisiyle birçok şirket dünya genelinde iflas haberleri verirken, bu durum ülkemizde de etkisini göstermeye başladı.

Gaziantep'te faaliyet gösteren ve ambalaj üretimi yapan bir firma, yaşadığı ekonomik zorluklar ve tedarik zinciri sorunları nedeniyle iflas etme kararı aldığını duyurdu. Şirket, yüzlerce kişiyi istihdam etmekteydi.

Finansman sorunları nedeniyle dev fabrikalar üretimi durdurmaya başladı. Türkiye, sanayi üretimi bakımından dünyada önemli bir konuma sahip.

Otomotiv yedek parçalarından tekstile kadar binlerce çeşit ürün Türkiye'de organize sanayi bölgelerinde üretiliyor. Yatırımcıların yeni açılan organize sanayilere yaptığı yatırımlar gündeme oturuyor.

O FİRMA ARTIK BATTI!
Bir taraftan ise hiç beklenmedik firmalardan konkordato ya da iflas haberleri gelmeye başladı. Durum böyle olunca Türk ekonomi dünyası tedirgin oldu.

Geçtiğimiz gün iki süt firmasının konkordato haberi gelmişti. Şimdi ise sektöründe lider olan Türk ambalaj firmasının iflas ettiği öğrenildi. Bahsi geçen bu firma Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor.

Toplam 24.000 metrekare kapalı alana sahip olan dev fabrikada üretim yapan firmanın iflasına ambalaj dünyası şaşırdı. Üretilen ambalajların büyük kısmının ise 25 ülkeye ihraç edildiği söyleniyor.

Üretimi yapılan başlıca ürünler, çöp torbası, taşıma poşetleri, bakkaliye torbası, omuz askılı elbise torbası, ikaz şeridi, palet örtüsü, ve laminasyonluk film olarak dikkat çekiyor. Firma aynı zamanda 800 ton geri dönüşümden granül üretimi gerçekleştiriyordu.

HEPSİ İŞSİZ KALDILAR!
İflas eden bu firmanın ismi ise Folyopak Ambalaj. Söz konusu firmanın 300 çalışanı karar ile birlikte işsiz kaldı. Yüzlerce insan tazminatlarının ödenmesi için fabrikanın önünde eylem yapıyor. İflasını duyuran bu firmadan ise konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Kaynak: Merhaba Haber

Bakmadan Geçme