ŞEHRİN KALBİ GÜZELLEŞİYOR

İpekyolu Belediyesi'nin başlattığı butik sokak çalışmaları kapsamında düzenlenen Kültür Sokak hizmete açıldı. Açılışta konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, projelerinin devam edeceğini belirterek, 'Şehrin kalbine, şehrin gönlüne harika bir dokunuş yapılmış, çok güzel bir çalışma olmuş, başta İpekyolu Kaymakamımız Cemil Bey ve ekibini yürekten tebrik ediyorum' dedi. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise, 'Birincisini Şemsiyeli Sokakta, ikincisini Kültür Sokakta, üçüncü butik sokak çalışmamız Ercişli Emrah Sokağında devam ediyor' dedi.

Burhan Ergin

İpekyolu Belediyesi Van’ın ara sokaklarını güzelleştirmeye devam ediyor. Daha önce Şemsiyeli Sokak'ta yenileme çalışması yapan İpekyolu Belediyesi, Şerefiye Mahallesi’nde bulunan Kültür Sokakta da butik sokak çalışmalarını tamamlayarak açılışını törenle gerçekleştirdi. Açılışa Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van YYÜ Rektörü Peyami Battal, Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, Vali Yardımcıları Sinan Aslan, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Başsavcı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutan Tuğgeneral Yavuz Özfidan, CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu. STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kültür Sokak’ta yol düzenleme, kaldırım genişletme, peyzaj ve ışıklandırma çalışmalarını tamamlayan İpekyolu Belediyesi, sanat ağırlıklı işletmelerin yoğun olduğu sokakta kültür ve sanat ana başlığında, tiyatro, müzik, resim ve diğer sanat dalları simgelerini ışıklandırmada kullandı.

Van'a yeni kültürel görünüm kazandıran ve insanlara soluk aldıran kültür sanat amaçlı sokak çalışmalarının yapılması ara sokaklardaki esnafların yüzünü güldürdü. Projeden memnun olan esnaflar İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Cemil Öztürk'e teşekkür ettiler.

“VATANDAŞIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, vatandaşların yaşam standartlarını arttırmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “İpekyolu Belediyesi olarak ikinci butik çalışmasını Kültür Sokağımızın açılışıyla gerçekleştirdik. Belediye olarak her zaman halka hizmetin hakka hizmet anlayışıyla hareket ettik. İpekyolu’muzda yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek, şehrimiz standardını yükseltmek, daha yaşanabilir bir şehir ortaya çıkarmak için gece gündüz mesai gözetmeksizin sosyal çalışmalar, alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızla vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

“SANAT SOKAĞI BUTİK ÇALIŞMASI 2018’DE BAŞLIYOR”

 İpekyolu’na iyi gelecek projeleri hayata geçirmeyi sürdürdüklerini ifade eden Öztürk, “4 ay önce bu sokağa geldiğimde 4 cafe vardı. Ailelerin, bayanların ve erkeklerin sokağa girmelerinde çekinceleri vardı. Etrafa korku saçılıyordu. 4 cafe sahibiyle görüştük ve çalışmalarımıza başladık. Aslında proje maliyeti çok yüksek bir tutar değil ama ufak dokunuşlarla hakikaten kimsenin girmeye çekindiği arada kalmış bir sokağı İpekyolu’muza kazandırdık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah butik sokak çalışmalarımız sürecek. Birincisini Şemsiyeli Sokakta gerçekleştirdik. İkincisini Kültür Sokakta tamamladık. Üçüncü butik sokak çalışmamız Ercişli Emrah Sokağında devam ediyor. 2018 yılında da bu çalışmalarımız devam edecek. En prestijli proje olarak da Sanat sokağını görüyoruz. 2018 yılında bu sokağımızı ismine yakışır bir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, projelerinin devam edeceğini belirterek, “Şehrin kalbine, şehrin gönlüne harika bir dokunuş yapılmış, çok güzel bir çalışma olmuş, başta İpekyolu Kaymakamımız Cemil Bey ve ekibini yürekten tebrik ediyorum. Bu şehrin artık terör hadiseleri ile, bombalarla, ölümlerle gündeme gelmesini arzu etmiyoruz. Bizler bu şehrin kültürle, turizmle, sanatla, edebiyatla, şiirle, müzikle yerel ve ulusal basında gündem olmasını istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Şahsımın koordinasyonunda kaymakamlar ve belediye başkan vekilleri çok iyi bir işbirliği içerisinde bu şehrin gerçek belediye hizmetleriyle tekrar tanışmasına gayret gösteriyoruz. Hakikaten kısa zaman olmasına rağmen halkımızın günlük yaşamını, yaşam konforunu önemli ölçüde yükselten çok ciddi projeleri başlattık, bir kısmını tamamladık. İnşallah önemli bir kısmını da önümüzdeki yıl içerisinde tamamlayacağız” dedi.

“VAN İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

Van Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerle birlikte Van’ın cadde ve sokaklarını güzelleştirmek için birlikte çalışacaklarını  söyleyen Zorluoğlu, “İpekyolu Belediyemizin çalışmasıyla hizmete açtığımız bu sokak bakıldığında belki çok büyük paralar harcanarak yapılmadı ama çok olumlu etkiler yapacağını daha şimdiden görmek mümkündür. Ben de eşim, çoluk çocuğumla zaman zaman gelip belki bir kahve içeceğim, belki de bir kitap okuyabileceğim. Çok çeşitli mekanlar bu sokakta bulunuyor. Bu sokak hepimizin hizmetine sunuldu. Bundan sonra da İpekyolu, Edremit, Tuşba belediyelerimiz bu tür çalışmalara devam edecek. 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak da caddelerimizi güzelleştirip dönüştürme yolunda çok önemli aşamalar kaydedeceğiz. Büyük caddelerde Büyükşehir Belediyesi, diğer cadde ve sokaklarda da ilçe belediyelerimizle birlikte inşallah Van’ı daha güzelleştireceğiz. Vanlılara daha yakışır hale getireceğiz. Ben bu sokağın bu şehre çok yakıştığını düşünüyorum ve hayırlara vesile olsun” şeklinde konuştu.

Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler açılış kurdelesini kestikten sonra esnafı ziyaret ederek, sohbet etti. Kültür Sokak esnafları Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’na ve davetlilere canlı müzik eşliğinde çeşitli ikramlarda bulundu.

Bakmadan Geçme