Şekersiz şekere dikkat

Yaz geldi. Herkes fit olmak istiyor özellikle de kadınlar. Vitrinleri süsleyen renga renk kıyafetler baş döndürüyor. Ama birçok kadın ve erkek kilolarından dolayı çok arzu ettiği kıyafetleri alamıyor çünkü giyemiyor. Uzmanlar aşırı kilonun hatta sağlık sorunlarının yanlış beslenmeyle ilgili olduğunu belirtiyorlar. Onun için de 'Beyaz un, şeker ve tuz' yasak diyorlar.

Yaz geldi. Herkes fit olmak istiyor özellikle de kadınlar. Vitrinleri süsleyen renga renk kıyafetler baş döndürüyor.  Ama birçok kadın ve erkek kilolarından dolayı çok arzu ettiği kıyafetleri alamıyor çünkü giyemiyor.  Uzmanlar aşırı kilonun hatta sağlık sorunlarının yanlış beslenmeyle ilgili olduğunu belirtiyorlar.  Onun için de "Beyaz un, şeker ve tuz" yasak diyorlar.

 

 Türkiye'nin her açıklamasını ilgiyle izlediği İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın, şekersiz diye aldığımız içeceklerde kandırılıyoruz uyarısı  çok büyük ilgi gördü.

 

Karatay'ın açıklamasına  bu yazımda dikkat çekmek istiyorum:

 

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, şekersiz olarak satılan ancak şekersiz olmayan içeceklerin olduğu ve bunların tüketicisi olan insanları kandırdığını belirterek, yapay tatlandırıcı kullanılan bu tür içeceklerde insan sağlığının riske atıldığını ve insan sağlığı üzerinde derin bir etkisinin olduğuna işaret etti.

 

Hayvanlarda ve bitkilerde 30 türlü yağ  oluğunu  kaydeden Karatay,  "Doğal olarak insanlarda, hayvanlarda ve bitkilerde 30 türlü yağ vardır. Biz bunlara yağ asidi deriz. Bunlar olmazsa yeryüzünde hayat olmaz. Bunların bozulmamış olarak vücudumuza girmesi gerekiyor ki hastalanmayalım. Ama iki türlü yağ tehlikelidir. Hani, 'Bütün yağları yemeyin' deniliyor, inanmayın. Sadece iki türlü yağ tehlikelidir. Bunlardan birincisi trigliseridlerdir. Trigliseridler yediğimiz şekerin yükselttiği trigliseridlerdir. Pasta, börek, doğum günü pastası yediğimiz zaman, ağzımıza aldığımız andan itibaren kan şekerimiz yükselir. Bütün hücreleri paslandırır. Şeker hastası olmamız şart değildir. Beyinden böbreğe, gırtlaktan memeye, prostada, aklınıza ne gelirse hepsindeki hücreyi bozar. Bunların başlattığı alevlenme olmasın diye vücut kendisini korumaya almıştır. Bu bizim elimizde değildir. Vücut bunlara karşılık pankreastan insülin denilen hormonu salgılar. Bu hormon da yüksek kan şekerini trigliserid denilen yağlara çevirir" dedi.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme