Selçuk Geçer tarih verdi: Paranız ikiye katlanacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurundaki yükselişin devam edeceğini ve yakın zamanda doların gerçek değeri ile buluşacağını öngörüyor.

Küresel çapta yaşanan enflasyonun ürün fiyatlarına ve piyasalara etkisi olduğu belirtilirken, doların ekonomik krizde büyük bir etkisi olduğuna dikkat çekiliyor.

Geçer, dolar kuru için 30 TL bandını işaret ederek yılsonunda bu seviyeye ulaşabileceğini açıklıyor. Merkez Bankası'nın tahminlerine göre yıl sonu dolar kuru tahmininin 26 TL olduğu ve şu anda bu seviyeye yaklaşıldığı belirtiliyor. Ancak Geçer'e göre, yeni bir değerlendirme yapıldığında dolar kurunun yılsonu tahmininin 30 TL'nin üzerine çıkabileceği ifade ediliyor.

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun serbest bırakılmasının doğru bir hamle olduğunu ve bu şekilde doların gerçek değerine ulaşabileceğini vurguluyor. Yabancı yatırımcıların dolar kurundaki bu artışta etkili olabileceğine dikkat çekiyor.

Son olarak, Selçuk Geçer, dolar kurunun Temmuz ayı sonunda ya da Ağustos ayı ortalarında 30 TL'nin üzerine çıkabileceğini öngörüyor. Bu durum, ekonomi ve finans piyasalarındaki gelişmeleri yakından takip edenler için önemli bir değerlendirme olarak nitelendiriliyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme