Selvi Kılıçdaroğlu'ndan Van paylaşımı

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Seyrantepe Mahallesinde konteynerde yaşayan vatandaşların sorununu dile getirdi.

Fahrettin Yiğit

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Van ziyaretiyle ilgili yaptığı paylaşımda, “Güne Van’ın anneleri ve dünya tatlısı çocuklarıyla başladım. İçim umutla doldu. Türkiye Beslenme Saati projemizin her yere yayılmasını, dayanışmanın büyümesini umuyorum. Van depreminde büyük kayıplar yaşamış kadınlarla bir araya geldim. Çocuklarının geleceğine dair kaygılılar. Ciddi sorunları olsa da, çok güçlüler. Ben aslında onlara umut vermek için gelmiştim ama yanlarından umutlarım tazelenmiş ayrıldım. Bahar geldiğinde yine kucaklaşacağız” dedi.

Selvi Kılıçdaroğlu, Seyrantepe Mahallesinde konteynerde yaşamlarını sürdüren vatandaşların sorunlarına değinerek, "12 yıl önce yaşanan depremden bu yana insanlarımız bu konteyner gettosunda yaşam mücadelesi içinde. Çocukların durumunu anlatmaya dilim varmaz. İktidarı da, muhalefeti de bu insanları unutmuş. Kemal Kılıçdaroğlu bey'e söyleyeceğim, bu olmamalıydı. Düzeltiriz!” ifadelerine yer verdi.

Van Haber

Bakmadan Geçme