Şen olasın Nisan ayı

Nisan ayı Van ayıdır. Tarihe yeni bir yolculuk ile başlar Nisan ayı. Bulutlara rağmen güneş yüzünü daha parlak gösterir. Yer gök maviye döner. Yağmurların yıkadığı toprak bütün azametiyle uyanır. Bahçesaray zirvelerinde Kardelenler, Gevaş'ta Ters laleler, Edremit'te Zeringadekler, Selimbey'de Van Laleleri süsler her yanı. Eriyen kar sularının buluştuğu Bendi Mahi coşkuyla çağlar. Erek Dağı'ndan ferahlatıcı rüzgarlar eser. Uşkun kabuğu yere düşer. Umut tohumları yeniden ekilir. Süphan Dağı Van Denizi ile adeta kucaklaşır. Bu güzelliklerin adı Nisan'dır.

7 şehirde Van Yemekleri 2 Nisan Buluşması ile başlayan Nisan ayı bereketi anlamlı, yararlı iz bırakan ilginç görüntülerle  başladı.
Edremit Nur Tatar Spor Salonunda konuşacak olan Nihat Hatipoğlu’nu yakından görmek, el sallayarak selam vermek ve huşu içinde dinlemek üzere sabahın erken saatlerinde çoluk çocuk yollara düşen,  minibüsleri hınca hınç dolduran kadınların, kızların  heyecanlı koşuşturmaları görülmeye değerdi. Nihat Hatipoğlu’na kadınlardan öylesine büyük ilgi vardı ki 5 bin kişilik salonu 6 bin kişi doldurmuştu.
Nihat Hocanın kadınlara seslendiği saatlerde Van Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Taşyapan belediyenin 2017 yılında gerçekleştireceği projeleri ve çalışmaları açıklıyordu. O günün akşamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 6. Aşıklar Şenliği’nde ise farklı kentlerden gelen sözün ve sazın ustası aşıklar atışmalarıyla katılımcıları güldürürken, 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnen gençleri anlatan hüzünlü  dizeleriyle düşündürdüler. 
Bir gün sonra İskele Yaşar Kemal Parkı’nda  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ve çocuk şenliğinde buluşan bu güzel kentin güleryüzlü çocuklarının sevinç cıvıltıları Van Gölü balık avına çıkan martıların çığlılıklarına karışırken mangalını kapan Vanlılar çoktan Edremit sahilinde yerlerini almışlardı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme