SENİ KABULLENMEK ZOR

Mustafa M. Atilla yazdı...

Sıcak yaz günlerini içine hapseden ağustos ayını geride bırakıp serin günlere yelken açtığımız, kışa kadar uzanan zaman diliminde sonbahar mevsiminin tüm renklerini mutlu olmanız temennisi ile yazacağım yazımı karmakarışık düşünceyle hibrit mevzusuna ayırdım.

Bu haftaki yazımın konusu HİBRİT TOHUM ve ziraat mühendisleri. Önce hibrit nedir? onunla başlamak istiyorum.Hibrit dilimizde kısaca melezleme veya harmanlama olarak tanımlanır.

Öncelikle güncel bir konu olarak karşımızda duran bu işlem hızla yükselen,gelişen küresel teknolojinin bugünkü insan nüfusunun çoğalması ile başlattığı kaçınılmaz çalışmanın neticesi diyebilirim.

HİBRİT tohum (çaprazlama)

HİBRİT araba  (düşük hızda benzinli motor yerine elektrikli motor kullanma)

HİBRİT çalışma ( bir nevi esnek ,ofis içi veya ofis dışı çalışma) ofise kollektif işler için gel ,tek başına yapacağın işler için evde kal ofisinde çalış.

HİBRİT düşünce (iki fikrin ortasını bulma uzlaşma )

HİBRİT eğitim  (harmanlanmış öğrenim)

HİBRİT bisiklet (gezi ve dağ bisikletinin birleştirilmesi),enerji santrali,üniversite,v.s. gibi hibrit çalışmalar hayatımızın bundan sonraki her diliminde yeni yeni modellerinin,versiyonlarının ve çeşitlerini çoğalarak artacağı, covit 19 salgını ile tarım sektörünün önemi bir kez daha kendine yetebilen ülke tezini doğruladığından ülkemizde de bu konu çalışmalarına hız verildi. Onun için denize düşmeden zamanı iyi kullanarak yılana sarılma yerine, düşeceğin yere önlemini alacağın çalışmayı önceden düşünüp yapmak zorundayız.

Toplum zihninde duyumlarla yer eden hibrit tohum; genetiği değiştirilmiş sebze ve meyveler üzerinde yapılan işlem,biraz korku biraz tedirginlik yaratıyor. Fakat asıl işlemin zaruri ıslah çalışması olduğunu bilmemiz gerekir.Bu çalışma her ne kadar insan nüfusunun artışı ile ilgili üretim artırmanın planı olarak ortaya çıktıysa; asıl amacının biyolojik bitki ve meyve çeşitlerine uygulanan gen işlemini laboratuvar ortamında şifrelendirilmesi, yani aynı bitki,tohum ve ekin türünün dünyadaki akraba olan tohum ve bitkilerle çaprazlama sonucu güzel görünümlü, yüksek,bol verimli,dayanıklı ürünlerin yetiştirilmesi ve satışa sunulması.

Bu çalışmalar bugün ortaya çıkmış değil, uzun yıllar profesyonel & profesyonel yazımda yayınlamıştım, bizim araştırmacı profesörlerimizin çoğunun bölünmez uyku saatlerindeki Amerikalı profesörün bu ve benzeri konulardaki çalışmasını, ileriyi görerek yaptıkları deney ve denemeler ve birikimlerle genetik şifresini oluşturmuş,çözülemeyen bu şifrelerle bitki ve tohum üzerinde kazandığı hakkı, satış bağımlılığına dönüştürmesi projesidir.

Bu konuda bize en yakın çalışmalarını spot seviyede yapan İsrail'i bugüne kadar çok net biliyoruz; tedirginliğim var hiç geçmiyor,bu konuda haklı olabilir miyim bilmiyorum, kuşkuyla yaklaşmak lazım.Çünkü bugün dünya üzerinde nüfus azaltma planlarının argümanları arttıkça hibrit yolu ile tohum ve bitki genetiğinin yapısına yerleştirilebilecek hin düşünceler olabilir mi? olabilir! diye düşünmeden‘de edemiyorum.

Bana göre önlenemez insan nüfusunun çoğalmasının zaruri zorunluluğu olarak gözüken düşünülmüş bu işlem envai tür,renk,koku,boy,,parlaklık,albenisi yüksek, şekil üzerinde rahatlıkla oynanabilen önce laboratuvar ortamı ardından sahada uygulanan,ekonomik geliri yüksek bir çalışma.

Yazdığım yazılarda ara ara biraz zavallılık duygusu ile biraz çaresiz bırakılmışlığın üzüntüsünü dile getirirken insanımızın hak edip etmediğine de karar veremiyorum. Çünkü bizim gibi rüya aleminde pembe hayalleri sabah kalktığımızda birbirimize anlatırken elin oğlu atı,atları almış üsküdarı geçmiş gidiyor. Zararın neresinden dönersek kardır diyelim vira bismillah ile yola koyulalım artık.

Amaçları ekonomik ve toplumsal yapının ulusal yararlarını göz önüne alarak sorumlulukla tüm tarımsal varlığı ve kaynakların korunması,geliştirilmesi,işletilmesi ayrıca verimliliğin artırılması faaliyetlerinin tümünü büyük özveri ile yapmalarını beklediğimiz  Ziraat Mühendis’lerimizi artık bürolarından çıkmalarını, kravatlarını gömleklerini fırlatıp atmalarını, tulumlarını sahaya inerek,önlükleri de kimya mühendisleri ile birlikte laboratuar ortamına taşıyacakları çalışmalar için giyme zamanının geldiğini görmeliyiz.

Biz çalışıyoruz diyebilmeniz için somut çalışmalarınızın ortaya çıkması lazım, görmeliyiz,göstermelisiniz,anlatmalısınız, hibrit tohum, bitki,tarımsal sorunlar,sorunların çözümü, hayvan yem bitkileri,doğal ilaç, v.s gibi öncelikli çalışmalarınızdan adınızı duyurmalısınız.

Her konuda güçlü olmamız gerek; planlanan küresel düşüncelerinin önünde dayanma gücü oluşturabilmemiz için, ülke iradesinin ilerici düşünce yapısına bağlı , onun için yapmak istediklerini anlayarak nedir! budur,ne imiş  tek başkan,tek yönetim,tek para,tek devlet,tek dil ve tek düşünce tek akıl gibi tek, tek, tek biz Türk halkının kaldıramayacağı ve kabul etmeyeceği, hangi çılgın bana zincir vuracak şaşarım diyen ulusunu esaret altına alacak gafil plan,projelerdir bunlar. Bu projeleri ileriki zamanda gerçekleştirebilmek için akıl almayacak şeytani planları adım adım istedikleri gibi kıs kıs yüzlerini güldürecek kadar sinsice oluşturuyorlar.

Kafalarının bir kenarına iliştirilmiş kara bereli,kara giysili, kara şapkalı,içleri yüzlerine vurmuş kara vicdanlı Yahudinin dünya üzerindeki  çalışmaları bizi biraz kendimize getirsin.

Ufak bir hesaplamayı paylaşmak istiyorum. Antalya topallı köyünden tanıdığım bir çiftçiden aldığım on dönüm örtü altı sebze tarımı (domates) için 28.ooo fide,(biber) için 2o.ooo fide dikiminin yapıldığını, ilaç ve gübre kullanımının’da 15o.ooo tl olduğunu açıkladı. Tamamının hibrit fide olduğunu biliyoruz, bu bilgiyle milyonlarca seraya veya tarlaya dikilen hibrit fidelerin rakamsal tutarını varın siz hesaplayın, hesaplayamazsın galiba hesap makinalarının son versiyonu dahi hesaplamada güçlük çekebilir.O nedenle ithal fide girişinin önünü sıkı ve özverili üretim çalışmalarımızla kesmek yararımıza olacaktır.

 Karamsarlığa fazla itmeden sıcak birkaç güzel kelime ile yazıma son vereyim.

Önce sizi zinde tutacak ve neşe verecek bir alışkanlık edinin.

Boşluğun; zihninizi ele geçireceğini idrak edin.

Kim,kimileri ne der diye asla düşünmeyin.

Sürekli evde oturmak için bahaneler üretmeyin.

Pozitiv arkadaşlar edinin ve vakit geçirin.

Yaşadığınız her anın çok özel olduğunu unutmayın.

Neleri başarabileceğinizi keşfedin.

Yaşamı kalite kılmak için Allahın yarattığı her canlıyı hatırı için sevin. Derim…..

 
Yorumlar 4
Mustafa m atilla 01 Eylül 2022 22:53

Bir mukabele sevgili kardeşim sağolasın.

Mustafa m atilla 01 Eylül 2022 22:53

Bir mukabele sevgili kardeşim sağolasın.

SERHAT 01 Eylül 2022 18:37

Ferit gündüz 01 Eylül 2022 18:21

Bu guzel aydınlatıcı bilgiler için abimize sevgiler ve saygılar iyiki varsınız.

Bakmadan Geçme