• Haberler
  • Yaşam
  • Seo Analiz Yapmak İçin Kullanabileceğiniz Araçlar

Seo Analiz Yapmak İçin Kullanabileceğiniz Araçlar

İnternetin günümüzde çok fazla yaygınlaşmasıyla SEO sanal ortamın en etkili silahlarından biri haline geldi.

Peki bu silahı web sitemiz içim tehlike oluşturmadan nasıl kullanabiliriz? Eğer projenizde arama motorlarından yüksek olumlu sonuçlar elde etmek istiyorsanız yapacağınız tüm çalışmalarda derin SEO analiz yapmalısınız. Atalarımızın dediği gibi dereyi geçmeden paçaları mutlaka sıvamalısınız. SEO projesi öncesi SEO analiz ve destek alabileceğimiz araçların ne ve neler olduğuna, ne işe yaradıklarına bakalım.
Link Analiz Araçları

Majestic

Link analizi SEO analiz için önemli analizlerden biridir. Majesticseo olan adını yakın zamanda Majestic olarak yenileyen otoriter link analiz aracıdır. Sitelerin sahip olduğu güncel linkleri, Trust Flow değeri ile yaptığı sınıflandırma işlemini gayet iyi bir şekilde yapmaktadır.

Majestic link veritabanını en hızlı güncellenen SEO aracı olarak ün yapmıştır. Bu araçla rakiplerinizin, incelemek istediğiniz bir sitenin ya da sitenizin sahip olduğu linkleri ve güncel durumu takip edebilirsiniz.

SEO analiz için kullanabileceğiniz Majestic link analiz aracı ile detaylı link analizleri yapabileceğiniz gibi link profilini, anchor text dağılımlarını da görebilirsiniz. Bunun dışında sunucu tarama, yeni ve silinmiş linkler ve CliqueHunter gibi araçları da kullanabilirsiniz.

Link Research Tools (LRT)

Sektörde link analizi konusunda çok ciddi rakipleri bulunmasına rağmen Link Research Tools çok kısa sürede adını duyurmayı başardı. Bu başarısını kullandığı ve geliştirdiği Link Detox algoritmasına borçludur. Ayrıca SEO analiz yaparken bu araç ile herhangi bir sitenin aldığı zararlı linkleri analiz edebiliyorsunuz. Sunduğu otoriter 20 araç ile de derin analizler yapabilirsiniz. Bu araçlar arasında, Strongest Subpages Tool ile web site içerisinde yer alan SEO performansı en yüksek sayfayı görebilir, Competitive Link Velocity’i rakip analizlerinde kullanabilir, Quick Backlins ile linkleri analiz edebilirsiniz. Ayrıca Link Juice Thief, Competitive Link Detox, Backlink Profiler, Competitive Landscape Analyzer, Quick Domain Compare gibi araçlara sahiptir.

Sayfa Açılış Hızı Araçları

Sayfa ziyaretçileri geç açılan ya da yüklenen siteleri terk etme eğilimindedirler.Son dönemlerde adını çok sık duyduğumuz “sayfa açılış skoru” ile ilgili kullanabileceğiniz araçlardır.

Google PageSpeed Insights

Google PageSpeed Insights, Google’ın sunduğu ücretsiz bir araçtır. Sayfa açılış hızı değerini bu araçla hem mobil olarak hem de masaüstü olarak görüntüleyebilirsiniz.

Pingdom Tool

Pingdom Tool, Google Pagespeed aracı haricinde size yardımcı olacak diğer bir araçtır. Bu araç yardımıyla biraz daha detaylı teknik bilgiler ile site açılış hızınızı öğrenebilirsiniz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme