Şerafettin Elçi'nin kızı kime danışman oldu?

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden merhum Şerafettin Elçi'nin kızı, Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin baldızı Zerin Elçi Coşkun, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na danışmanlık görevine getirildi.

 

Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı ile ilgili atama kararları dün Resmi gazete yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan atamalar ile Başbakanlık müşavirliği görevlerine Selma Üçüncoğlu ve Zerin Elçi Coşkun atandı. Daha önce CNN Türk, Reuters Ajansı ve CNBC-e televizyonunda görev yapan Zerin Elçi Coşkun'un, Davutoğlu'nun basın danışmanı Osman Sert'in ekibinde görev yapacağı öğrenildi. Zerin Elçi Coşkun, Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Şerafettin Elçi'nin kızı,  Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin baldızı.

Hukuk fakültesi mezunu olan ve 49'lar Davasından yargılanmış olan Şerafettin Elçi, sekiz ay boyunca Diyarbakır cezaevi'nde yattı. 1977'de Mardin milletvekili seçilerek meclise girdi ve 1978-79 yılları arasında Ecevit hükümetinde Bayındırlık Bakanı olarak görev yaptı. 12 Eylül Darbesi sonrası otuz ay hapis yattı.

Bakmadan Geçme